Urfa’da Suriyeliler ahırda yaşıyor

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’ya gelen ailelerin bir kısmı eski hayvan barınaklarında yaşam savaşı veriyor.

Suriye’de yaşanan iç savaş nedeni ile Halep’ten kaçan 300 kişiden oluşan 30 aile Şanlıurfa’ya geldi. Yaklaşık 2 aydır Türkiye’ye sığınan Suriyeliler Selçuklu Mahallesine yerleşti. Dağ eteğine çadır kuran aileler burada yaşamaya başladı.

SOĞUKTAN BASTIRINCA HAYVAN BARINAĞINA SIĞINDILAR

Hava sıcaklıklarının giderek azalmasının ardından çadırda kalamayan bazı aileler ise Eski Hayvan Mezatına ait ahırlara yerleşti. Daha önce Şanlıurfalı hayvan satıcılarının kullandığı hayvan barınakları Şanlıurfa Belediyesinin hayvan pazarını şehir dışına taşıması ile boşaltılmıştı. Yarı yıkık eski hayvan barınaklarına yerleşen Suriyeli aileler ise burada yaşam savaşı veriyor.

Reklam
Reklam

ÇOCUKLARI SOĞUKTAN ÖLDÜ

Çok zor şartlar altında yaşadıklarını söyleyen Suriye vatandaşları Türkiye’nin bir an önce kendilerine sahip çıkmasını istiyor. Kendi imkanları ile Suriyelilere yardım eli uzatan Şanlıurfalı vatandaşlar ise yetkililerin bir an önce Suriyelilere yardım etmesini istedi. 2 gün önce ahırda kalan bir çocuğun hayatını kaybettiğini söyleyen mahalle sakini hepsinin soğuktan donacağını söyledi.

SAVAŞTAN HABERSİZ ÇIPLAK AYAKLI ÇOCUKLAR

Ahırlarda çadır kuranların yanı sıra bazı Selçuklu Mahallesinde boş alanlarda çadır kurdu. derme çatma çadırlarında yaşam savaşı veren Suriyeliler ne bulursa yakarak ısınmaya çalışıyor. Halep’ten geldiklerini anlatan Suriyeli Celal Süleyman ise Beşar Esed’in zulmünden kaçtıklarını tüm mallarını Suriye’de bırakarak kaçtıklarını söyledi. En önemli sorunlarının yakacak ve yiyecek olduğunu söyleyen Süleyman, yetkililerin bir an önce kendilerine yardım etmesini istedi. Çadırda kalan Suriyeli çocukların ise neredeyse hiç birinin ayaklarında ayakkabı ve çoraplarının olmadığı gözlendi. Ağır kış şartlarında incecik elbiseleri ile çadırların önünde oyun oynayan çocuklar yaşadıkları travmanın izlerini taşıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: