Urfa’da Turgut Özal parkı hizmete girdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Pazar günü Şanlıurfa'ya geliyor.

Türkiye’nin 8’inci Cumhur Başkanı Turgut Özal’ın vefatın 20 yıl dönümünde Şanlıurfa Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan park hizmete girdi. Şanlıurfa’nın Ulubatlı Mahallesinde bulunan eski Çarşamba Pazarı olarak da bilinen 42 dönümlük alan üzerinde yapılan Turgut Özal Parkı çalışmaları tamamlandı. Engellilerin kullanımına da uygun bir şekilde yapılan parkın bir köşesine Şanlıurfa Zihinsel Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı Bedih Satoğlu tarafından asılan devasa pankartla Fakıbaba’ya teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Şanlıurfa Belediyesi tarafından 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın adına yapılan park’ın içerisinde engelli çocuk oyun alanından 820 metre koşu parkuruna su gösterileri, şelale, kaskatlı havuz, Amfi tiyatro alanı, yarasa çadırları, pergole, kemerli gölgelikler, engeliler için akülü araç pisti, kay kay pisti, spor kompleksi, fitnes alanı ve çocuk oyun alanları gibi daha bir birinden güzel mekânlar bulunuyor.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Turgut Özal Parkının Şanlıurfa'daki en prestijli parklardan biri olduğunu söyledi. Turgut Özal Parkının mükemmel bir park olduğunu aktaran Fakıbaba önümüzdeki günlerde resmi açılışını yapacaklarını belirtti.

Bu senenin sonunda imar alanında yeşil olarak görülen bütün parkların bitmiş olacağını aktaran Fakıbaba " Tabi bu bir takım oyunu. Yani başta başkan yardımcım, müdür arkadaşlarım ihaleye verdiğimiz firmada çalışan arkadaşlar, firma sahipleri onlara ne kadar teşekkür etsem azdır. Hakikaten çok güzel bir Urfa ortaya çıkıyor. Mesela Turgut Özal Parkı mükemmel bir park oldu. Öte yandan Haleplibahçe Parkı çalışmamız da hızla sürüyor. Turgut Özal Parkı gerçekten örnek bir park oldu. Mükemmel bir parkımız oldu. Açılışını da bütün Urfalı hemşerilerimle beraber yapacağız.”şeklinde konuştu

Reklam
Reklam

PARKIN HİZMETE GİRMESİNE ENGELLİLER DE SEVİNDİ

Bu arada Şanlıurfa Zihinsel Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı Bedih Satoğlu Turgut Özal Parkın tamamlanmasında duydukları memnuniyeti parka açtıkları pankartla dile getirdi. Açılan pankartta” Sayın Belediye Başkanımız Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba şahsında belediye başkanlarımız ve belediye meclis üyelerimiz 42 milyon lira değerinde 42 bin metre karelik bu alanı engellilerimizin de yararlanacağı şekilde planlayarak halkımızın sosyal yaşam alanına dönüştürdünüz. Teşekkür ederiz.”ifadelerine yer verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: