Urfalı Çocuklarla İstanbullu Çocuklar Kardeş Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Kardeş Okul Projesi" çerçevesinde, İstanbul Zeytinburnu Abay Ortaokulu ile Şanlıurfa 2002 Vakıflar...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Kardeş Okul Projesi" çerçevesinde, İstanbul Zeytinburnu Abay Ortaokulu ile Şanlıurfa 2002 Vakıflar Ortaokulu kardeş okul oldu. Bu amaçla Zeytinburnu Abay Ortaokulu idareci ve öğretmenleri Şanlıurfa'ya gelerek, 2002 Vakıflar Ortaokulu'nu ziyaret etti.

Ziyarette okul öğrencilerinin yapmış olduğu ebru resimleri de sergilenirken, okuldaki öğrenciler ve öğrenci velileri sergiye büyük ilgi gösterdi. 2002 Vakıflar Ortaokulu Müdürü Mahmut Kaya açılışta yaptığı konuşmada, Abay Ortaokulu Müdürü Sevim Akbay'a teşriflerinden dolayı teşekkür ederek, "Çalışmalarımız bununla kalmayacak. Nisan ayında kardeş okul öğrenci ve öğretmenlerini Şanlıurfa’da misafir edeceğiz, onları Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik yerlerini tanıtmak amacıyla gezdireceğiz. Mayıs ayında da biz bir grup öğrenci ile Abay Ortaokulu'nun misafiri olarak İstanbul'a gideceğiz. İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezeceğimiz gibi, kardeş okul öğrenci, öğretmen ve velileriyle kaynaşma fırsatı yakalayacağımızı umuyorum. Projedeki hedeflerden biri, farklı yerlerde okuyan öğrenci ve görev yapan öğretmenlerin birbirleriyle tanışmasını sağlamak, aralarında dostluk köprüleri kurmaktır. Bu iki okulumuz bu manada aralarında kültürel alışveriş yapacaklardır" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Misafir okulun idarecisi Sevim Akbay ise, Şanlıurfa'daki bir okulla kardeş olmalarından dolayı çok memnun olduklarını, öğrencilerinin bu bölgedeki öğrencilerle dostluk kurarak gelecek adına önemli bir kardeşlik tablosu çizdiklerini dile getirdi. Akbay ayrıca, Şanlıurfalılara misafirperverliğinden dolayı da teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: