Urfalı Mustafa Ayataç’ın resim sergisi

Çağdaş Türk resminin önemli ressamlarından Şanlıurfalı Mustafa Ayataç’ın ölümünün 18.yılında açılacak...

Çağdaş Türk resminin önemli ressamlarından Şanlıurfalı Mustafa Ayataç’ın ölümünün 18.yılında açılacak olan kişisel sergisinde, daha önce hiç sergilenmemiş resimleri bu sergide yer alacak. "Peygamberler Şehri Urfa"(Eski Urfa Evleri) ve "Meksika Sanatı" konulu 2 kitabı da bulunan Ayataç’ın vefatının 18.yılında kişisel sergisi 1 Mart ile 3 Nisan 2013 tarihleri arasında İstanbul Levent’te Galeri İdil’de sanatseverlerin beğenisine sunulacağı bildirildi.

Sergi Açılış ve Kokteylin 1 Mart 2013 saat: 18.3021.30 başlayacacak.

Reklam
Reklam

Urfa’da 1927’de doğan Mustafa Ayataç;13 yaşında resme başladı,1949’da İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisin’de dönemin en önemli ressamlarından Nurullah Berk, Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Halil Dikmen'in öğrencisi oldu. Akademinin Yüksek Resim Bölümünü 1955’de birincilikle bitirdi. Resimlerinde rengi ve çizgiyi Anadolu'nun geleneğinden akıp süzülen yerli tema ve motiflerle verirken, bunları kendi hayal ve fantezisi içinde yoğurarak, modern sanatı eski çağın ahenk ve renkleriyle bütünleştirmiştir. Eserlerinde eski Türk uygarlıklarının Urartu, Hitit Asur kayalar üzerine işlenmiş ilkel tip ve figürleri adeta dile gelerek, modern bir stille yeniden canlanmaktadır. Soyut bir mekân içine yerleştirdiği figür çağrışımlı ve bazı ilkel sanatların anlatımcı özelliklerini anımsatan bir üslup geliştirmiştir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: