Urfalılar aktarda şifa buluyor

Soğukların etkisini göstermesiyle birlikte birçok gribal enfeksiyon ile birlikte kış hastalıkları baş göstermeye başladı

Soğukların etkisini göstermesiyle birlikte birçok gribal enfeksiyon ile birlikte kış hastalıkları baş göstermeye başladı, vatandaşlarda Aktar bazarını mesken tuttu.

Soğuk havanın etkisini göstermeye başlaması ile birlikte grip nezle soguk algınlığı gibi kış hastalıklarıda kendini göstermeye başladı. Vatandaşlar kış hastalıklarından korunmak amacıyla uğradıkları ilk nokta ise Şanlıurfa’nın dillere destan aktar pazarı.Kış aylarında genelde aktar Pazarında soğuk algınlığı, astım, bronşit, basur, böbrek hastalıkları, boğaz iltihabı, şeker, için bitkisel ilaçlar satılıyor.

Reklam
Reklam

SOĞUK ALGINLIĞI KAPINIZDAN GEÇEMEZ

Pazar esnafı soğuk algınlığı için genelde papatya, ıhlamur, ada çayı ve kekik çayı kullanılmasını tavsiye ederken, Bu bitkilerin, antibiyotik özelliği olduğunu da belirtiyor. diyor.Kış aylarında soğuk algınlığı, grip, nezle için olan ürünler daha çok satılıyor.Bunlardan ıhlamur, ada çayı, papatya, hatmi çiçeği, ibisküs, zencefil ise en çok satılanlar arasında.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: