Urfa’nın ‘merkezi’ niçin yıkılıyor

Şanlıurfa Merkez İlköğretim Okulu yakında yıkılıyor. Peki yeri ne olacak?

4+4+4 Yeni Eğitim Sistemi kapsamında 2012-2013 Eğitim-öğretim yılı hazırlıklarının sürdürüldüğü şu günlerde, Bamyasuyu Mahallesi’nde bulunan Merkez İlköğretim Okulu yıkım işlemleri için hazırlıklar devam ediyor.

İhalesi Haziran ayının 27’sinde yapılan Okul’un yıkım işlemlerine önümüzdeki hafta başlanacağı tahmin ediliyor. Yıkım öncesi, okul içerisinde bulunan eğitsel doküman ve malzemeler Mehmet Akif İnal ve Bahçelievler Anaokulu’na taşındı.

Yıkım sonrası, okulda görev alan öğretmen ve eğitim gören öğrencilerin nereye gidecekleri ise henüz netlik kazanmış değil. Edinilen bilgiye göre, Pazartesi günü öğretmenlere il içi atama hakkı verilecek veya öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün uygun gördüğü bir yerde görevlendirilecek.

Reklam
Reklam

Yıkılacak okulun yerine Hayat-ı Harran-i Mahallesi’nde 32 derslikli bir okul yapılacağı da gelen duyumlar arasında. Ancak aradaki mesafe göz önüne alındığında yeni okulun mahallelinin beklentilerini tam olarak karşılamayacağı öngörülüyor. 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı başında konu gündeme gelmiş. Öğrenci velileri Bamyasuyu Mahallesi içerisinde veya yakın bir muhitte yeni bir okul yapılmasını istemişti.

Okulun yıkılmasıyla Eski Halpazarı istikametinden gelen yolun bölgeden geçirileceği ve Abide Kavşağı’na bu yol üzerinden ulaşım sağlanacağı öğrenildi. Bu yöntemle şehiriçi trafiğin rahatlatılmaya çalışıldığı bildiriliyor.

OKULUN TARİHÇESİ:

Merkez İlköğretim Okulu Şanlıurfa ’nın en köklü okullarından olup, 1967 yılına kadar Şanlıurfa Lisesi ile müşterek olarak eğitim öğretimi sürdürdü. 1967 yılından itibaren müstakil ortaokul olarak eğitim-öğretim hayatını sürdürmeye başladı. 8 yıllık Temel Eğitim Yasası çıktığında Şanlıurfa Merkezi’ndeki tek ortaokul olma ayrıcalığını taşıdı. 8 yıllık Zorunlu İlköğretim Yasası’ndan bu yana ilköğretim okulu olarak eğitim hayatına devam ediyordu. Okulda ikili eğitim yapılmakta olup toplam 22 derslik bulunmakta. Okulun geçen yılki öğrenci mevcudu 1250 kişi. Okulda müdür, 2 müdür yardımcısı ,41 öğretmen (okulda tüm branş öğretmenleri mevcut.), 2 memur,3 hizmetli, ve öğretmenlerle birlikte yaklaşık 60 kişilik personel kadrosu var. Okulun fiziki kapasitesi: 22 derslik,4 İdareci Odası,1 Kütüphane ( Okul kendi kütüphanesini oluşturdu. Kütüphanede çeşitli ansiklopedi, roman, hikâye ve kaynak eserler mevcut.)1 Fen Bilgisi Laboratuarı(Fen Bilgisi derslerini desteklemek amacıyla kuruldu. Çeşitli görsel, işitsel kaynaklarla birlikte gerekli deney malzemeleri öğrencilerin deneylerine açık.)1 Bilgi Teknolojileri Laboratuarı(Laboratuarımızda 20 bilgisayar,1 adet merkezi öğretmen bilgisayarı, tepegöz bulunuyor. Aynı zamanda Internet ortamı bulunuyor.),Müzik odası ayrıca İş Teknik Binasında Resim, Ev Ekonomisi, İş Teknik sınıfları ile 2 şubelik Ana Sınıfı; Rehberlik Servisi ayrıca, Beden Eğitimi soyunma odalarını kapsayan 4 odalık Beden Eğitimi odaları mevcut.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: