Urfa’nın şekerci Ahmet’i kapandı

Urfa’nın şekerci Ahmet’i kapandı

Çağın getirdikleri ve gelişen teknoloji, geçim kaynağı olan çok sayıda el işçiliğini yok olma noktasına geldiği bugünde. Kentte baba mesleğini sürdüren ve sayıları bir elin parmaklarını geçemeyen şekerci dükkânına sahip olan Apaydın yeni bir iş arayacak.

Urfa’da yaşayan 4 çocuk babası 80 yaşındaki Apaydın Teknoloji geliştikçe bizde baba mesleğimizi geliştirdik 1951’de babasının yanında işe başlayan Apaydın konuşmasına şöyle devam etti. “ 1963’de kendi şekerci dükkânımın başına geçtim. Urfa’ya göre modern ve sayılı olan dükkânı açtım. Artık yaşlandım Bilgilerimle arkadaşlarımla dostlarım yardımıyla buraya kadar geldim. Üzüldüğüm nokta Urfa’da bir tanesi bende Şekerci Ahmet gibi

Reklam
Reklam

Dükkan açayım diyen olmadığı için üzülüyorum.”

Kapatınca eksikliğinin fark edileceğini söyleyen Şekerci Ahmet bu işi yapmak cesaret ister şeklinde konuştu.

Sadece şekerci dükkanı olmadığını söyleyen Apaydın” Ben yalnızca şekercilik mesleğini yapmıyordum. Benim 5 mesleğim var. Her çeşit kuru yemişin olması, her türlü kuru meyvenin, çikolatanın her çeşidi, şekerin bütün çeşitleri ve Dondurmacılıkta yapıyordum.”

Birçoğumuzun adını bile duymadığı, ne işe yaradığını bile bilmediği birçok meslek dalı teknolojinin gelişmesiyle birlikte tarih oldu, isimlerine ancak ansiklopedilerde rastlanıyor. Ancak şunu unutmamak lazım ki bu meslekler geçmiş yılların en gözde ve en revaçta olan mesleğiydi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: