Urfa'nın susuz köyleri

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Duydum köyünde içme suyu şebekesinin olmaması nedeniyle köylüler kuyulardan su alıyor.

Milenyum çağında yaşanan ilkellik köylüleri isyan ettirdi.

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesine bağlı Duydum(herbilos) köyü sakinleri köylerinin susuz olduğunu belirtirken, ortaçağda kalan yöntemlerle evlerine su taşıyorlar. Siverek ilçesine 60 kilometre uzaklıkta olan köyde 60 hane bulunuyor. 250 nüfusa sahip olan Duydum köyü sakinleri su şebekesinin olmamasından çok dertli. Köy sakinleri evlerine yaklaşık 300 metre uzaklıkta bulunan kuyudan aldıkları suyu merkeplere yükleyerek evlerine taşıyorlar. Özellikle bayanların sırada beklerken kavgaya tutuşmaları, köy erkeklerini iyice çıkmaza sokuyor.

Reklam
Reklam

KÖYLÜLER SU SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN KAYMAKAM İLE VALİDEN YARDIM İSTEDİ

Köy sakinleri köyde Su şebekesinin olmadığını su şebekesinin olmamasından dolayı köye atanan öğretmenlerin de mağdur durumda olduğunu anlattı. Köy sakinleri, öğretmenlerin köyde yaşadıkları bu sorun nedeni ile köyde okul okuyan öğrencilerin eğitiminde de sorun olmaya başladığını ifade ediyor.

Köye atanan öğretmenlerin su şebekesinin olmamasından dolayı görev süresi bittikten sonra köyden tayin istediklerini aktaran köylülerin şimdi tek bir isteği var.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu’ndan su sorunlarının çözüme kavuşturulmasını bekliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: