Urfa’nın yöresel yemek lokantası: Lobud

Kebap diyarı Şanlıurfa’da yeni bir lezzet ortaya çıktı.

Urfa’nın yöresel yemeği lolaz ile tavuk budunu birleştiren girişimciler Urfa'da yöresel yemek lokantasını açtı.

Yöresel yemekleri ile dünya çapında ün kazanan Şanlıurfa’da yeni bir yemek konuşuluyor. Şanlıurfa’nın yöresel yemeği olan lolaz ile tavuk budunu harmanlayarak farklı bir lezzetin altına imza atan İşletme sahipleri Mehmet İpekçioğlu, Suat Gümüşçü ve Abdulkadir Alkan bu lezzetin patentini alarak Şanlıurfa adına tescilledi.

GÜVEÇTE KARADENİZ FASULYESİ

24 saat açık olan ve self servis ile müşterilerine hizmet veren Lobud kebap diyarı Şanlıurfa’da farklı bir lezzet adayı olarak ortaya çıktı. Uzun süren çalışmaların ardından Lobud isimli dürümü Şanlıurfa2ya kazandırdıklarını anlatan işletme sahipleri ise ‘’işletmemiz 24 saat açık olmakla birlikte en önemli konu hijyendir temizlik çeşitli kimyasallarla dezenfekte edilerek yapılmaktadır. Ayrıca Lobud’un yanında güveçte Karadeniz fasulyesi ve 24 saat 4 çeşit çorba bulunmaktadır. Tıkliye çorbası, domates çorbası mercimek çorbası ve sebzeli tavuk çorbası Şanlıurfa2da ilk defa self servisi biz yaptık çok tepki alacağımızı zannettik ama alınan tepkilerin hepsi olumluydu. Aynı zamanda sabahları çok değişik tarzda kahvaltı menümüz var. Marka ve patenti bizde olan lobud’u Şanlıurfa’ya kazandırdık yeni bir şey sonuçta ‘’ şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: