Urfa'ya güreşçi yetiştirmek istiyor

Şanlıurfa Valiliği’ne seslenen Şanlıurfalı milli güreşçimiz,‘Şanlıurfa için güreşçi yetiştirmek istiyorum'dedi.

Şanlıurfa Valiliği’ne seslenen Şanlıurfalı milli güreşçimiz, ‘Şanlıurfa için güreşçi yetiştirmek istiyorum, yetkililerden yanıt bekliyorum’ dedi.

Türkiye içinde ve dışında sayısız başarıya imza atan defalarca uluslar arası güreş şampiyonlarında bayrağımızı gururla dalgalandıran milli güreşçimiz Seyit Hışırlı, emekli olduktan sonra yerleştiği memleketi Şanlıurfa’ya güreşçi yetiştirmek istediğini söyledi. Hışırlı kent merkezi ve bazı ilçelerde açılmış ancak hoca bulunamamış güreş salonları ve spor merkezlerinin olduğunu söyleyerek Şanlıurfa Valiliği’nin uygun görmesi halinde buralarda işe başlamak istediğini ifade etti. Büyük bir özlemle Şanlıurfa için güreşçi yetiştirmek istediğini belirten Hışırlı amacının maddi kazanç değil başta Türkiye için olmak üzere Şanlıurfa’dan milli güreşçiler çıkarmak istediğini belirtti. Hışırlı, “Bana hocalık imkânı versinler söz veriyorum, 5 yıl içinde Şanlıurfa’dan milli takıma güreşçi çıkarırım” dedi. Başta Şanlıurfa Valiliği olmak üzere İl Spor Müdürlüğü’ne de seslenen Hışırlı şimdi gelecek olumlu haberin ümidiyle bekliyor.

Reklam
Reklam

SEYİT HIŞIRLI KİMDİR?

01.03.1949 Şanlıurfa-Merkez doğdu.1954 yılında Adana’ya yerleşene kadar Ş.Urfa’da yaşadı.1966 yılında Türkiye şampiyonlarından Ramazan Karataş’ ın desteği ve teşvikiyle Adana bölgesine bağlı Adana İl gençlik spor müdürlüğü bünyesinde güreş yaşamına başladı.1967 yılında Konya’ da yapılan Gençler Türkiye Şampiyonasında Grekoromen stilde 63 kiloda Türkiye 3. oldu.1968 yılında milli takıma seçildi;Romanya ‘nın Köstence şehrinde yapılan Balkan Şampiyonasında üçüncüsü oldu.1969 yılında İstanbul’da yapılan Balkan Şampiyonasında 1.,1970 Kanada Edmonton’da yapılan Dünya Şampiyonasında 68 kilo grekoromen stilde 5.,1970 Ankara uluslararası Tayyar Yalaz turnuvasında 1.,1971 İzmir’ de yapılan Akdeniz olimpiyatlarında 2.,1972 Münih olimpiyatlarında 6.lık gibi bir çok uluslararası başarıya imza attı.1972 Münih olimpiyatlarından sonra Köln-Kraftsport kulübüyle ile anlaşma yapıp 1975 yılına kadar bu şehirde güreş yaşamına devam etti. Burada kazandığı başarılardan bazıları kulübü 2.ligden 1.lige çıkarmak ve her yıl Manheim şehrinde yapılan Almanya şampiyonalarında 73-74-75 yıllarında 1 oldu.1975 yılında Türkiye’de görev yapmak için Şanlıurfa Gençlik Spor İl Müdürlüğüne kadrolu antrenör olarak döndü.1975-80 yılları arasında Gençlerde 2 Türkiye Şampiyonu yetişdirdi. (Kadir Sanlı-Müslüm Aksoy).1980 Ağustosunda çeşitli sebeplerden dolayı istifa edip Susurluk Şeker fabrikasına gitti ve 2 yıl burada görev yapıp,1982 yılında Eskişehir Şeker Fabrikasında göreve başladı.1982-93 yılları arasında görev yaptığı bu ilde Ercan Çobanoğlu adlı yetiştirdiği güreşçisi Kolombiya’da yapılan Dünya Şampiyonasında 5. oldu. Değişik kilolarda Türkiye 2. ve 3.yetişdirdi ve 1993 yılında emekli olarak Ş.Urfa’ ya döndü. Bıraktığı yerden devam etmek istedi fakat zamanın idarecilerinin ilgisizliği nedeniyle Şehrine istediği hizmeti sunamadı.Halen aktif olarak Güreş antrenörlüğü mesleğine Şanlıurfa’da devam etmeye çalışıyor.Milli Güreşçimiz 1974 yılında evlendi,2 erkek evlat sahibi. Seyit Hışırlı iyi düzeyde Almanca-Arapça ve Kürtçe biliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz