Urfa'ya "Şanlı" Unvanı Verilişinin Yıl Dönümü

ŞANLIURFA (A.A) - TBMM tarafından Urfa'ya "Şanlı" unvanı verilişinin 28. yıl dönümü kentte törenle kutlandı.

ŞANLIURFA (A.A) - TBMM tarafından Urfa'ya "Şanlı" unvanı verilişinin 28. yıl dönümü kentte törenle kutlandı.

Şehitlik Anıtı'nda yapılan törene, Vali Celalettin Güvenç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakcı ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile diğer yetkililer katıldı.

Şehitlik Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Urfa'ya "Şanlı" unvanının verilmesi hakkındaki kanun ve gerekçesi ile kutlama telgrafları okundu.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Fakıbaba, törende yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı'nda Urfa halkının onurlu direnişinin, sürdürülen bağımsızlık ve özgürlük savaşında da Türk ulusunun moral kaynağı olduğunu söyledi.

"Bu onurlu direniş aynı zamanda çok zor şartlar altında gösterilen bağımsızlık ve özgürlük savaşında Türk ulusunun moral kaynağı olmuş ve büyük zafere giden yolda yurttaşlarımızın azim ve kararlığını artırmıştır" diyen Fakıbaba, topyekun bir bütün olarak verilen bu mücadelenin zaferle sonuçlandırılmasında, işgale karşı kahramanca direnen Urfalılar'ın tüm Anadolu'ya örnek olduğunu ifade etti. Fakıbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yüce Meclisimiz'in Urfa'ya verdiği 'Şanlı' unvanı tarihe geçen bu onurlu direnişin kahramanlarına karşı saygı ve şükran duygularımızın ebedi bir ifadesidir. Bugün, verilen bu unvanın 28. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Bu kanun teklifini veren o zamanki sayın vekilimize teşekkür ediyorum. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizi kutluyoruz. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal'i, Onikiler'i ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum."

Reklam
Reklam

Tören, günün anlam ve önemiyle ilgili okunan şiirlerin ardından sona erdi.

Kurtuluş Savaşı'nda işgale karşı gösterdikleri kahramanlıkları dolayısıyla Urfa'ya TBMM tarafından 12 Haziran 1984 tarihinde "Şanlı" unvanı verilmesi teklifi kabul edilmiş, 22 Haziran 1984 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "3020 sayılı Kanun"la Urfa ilinin adı "Şanlıurfa" olarak değiştirilmişti.

Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: