Urfa’ya Suriye’den dilenci akını

Suriyeli dilenciler Şanlıurfa sokaklarında cirit atıyor…

İç çatışmaların yaşandığı Suriye’den kaçan mülteciler Şanlıurfa’da yapacak iş bulamayınca çareyi dilencilikte buluyorlar.

Ceylanpınar’da 20 bin, Akçakale’de 6 bin 500 olmak üzere çadırkentlerde kalan 26 bin 500 Suriye vatandaşı yasal olarak sığınma haklarını kullanıyor. Burada tüm ihtiyaçları karşılanan Suriyeliler çalışma gereği duymuyor. Ancak pasaportlarıyla gelerek Şanlıurfa kent merkezinde kurdukları çadırlarda yaşayan Suriyeliler dilenerek geçimlerini sağlıyor.

Bahçelievler Mahallesi’nde işyeri bulunan vatandaş sık sık gelen dilencileri görüntüye aldı. Sadece bir gün içerisinde 8 Suriyeli dilenci Arapça-Türkçe karışımı sözcüklerle sadaka istedi.

Reklam
Reklam

Esnaf, “Sadaka verip çıkmalarını beklemekten iş yapamıyoruz. Müşterilerimizle ilgilenmiyoruz. Bir de bu işin geleceği var. Bu kadar insan böyle devam ederse ileride Türkiye’ye çok pahalıya patlayacak. Sığınma işlemleri daha kontrollü yapılmalı. Kent içerisindeki Suriyeliler çadırkentlere gönderilmeli” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: