Ürgüp: 19 Senedir Görmezden Gelindi

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, tam 19 yıl boyunca Sivas'ta görev yapan seçilmiş ve atanmış...

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, tam 19 yıl boyunca Sivas'ta görev yapan seçilmiş ve atanmış tüm isimlerin Madımak olaylarını görmezden geldiğini söyledi.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, özel bir TV kanalında programında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Sivas olaylarını incelemesi için Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirmesi kararını değerlendirdi. Ürgüp, yaptığı açıklamada, "Tam 19 yıl boyunca Sivas'ta görev yapan seçilmiş ve atanmış tüm isimler bu meseleyi bir şekilde görmezden gelmişler veya el atmaya çekinmişler. Ama biz kayıtsız kalamadık, 114 STK bir araya geldik ve konuyu sayın devletin en üst makamına kadar taşıdık.” dedi.

Reklam
Reklam

Sivas Baro Başkanı Muharrem Eliş, müdahil avukatlardan Şenal Sarıhan ve olaylarda yaşamını kaybeden şair Metin Altıok'un kızı Zeynep Altıok'la birlikte kararı değerlendiren Başkan Ürgüp, Devlet Denetleme Kurulu'nun Sivas olaylarını enine boyuna inceleyecek olmasına karşı çıkanları anlamakta zorlandığını ifade ederek, "Bunu anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Diyelim ki yapılan incelemeler sonrası bugün gelinen noktadan daha ileri bir netice elde edemedik. Bunun kime ne zararı var. Yok eğer DDK başka bilgi ve bulgulara ulaşacak olursa bunun ne mahsuru var?" diye sordu.

“19 YILDA KONU GÖRMEZDEN GELİNDİ”

Devlet Denetleme Kurulu'nun Madımak olaylarını yeniden ele alması konusu tartışıldı. Programın başında süreci anlatan Başkan Ürgüp, "Tam 19 yıl boyunca Sivas'ta görev yapan seçilmiş ve atanmış tüm isimler bu meseleyi bir şekilde görmezden gelmişler veya el atmaya çekinmişler. Ama biz kayıtsız kalamadık 114 STK bir araya geldik ve konuyu sayın devletin en üst makamına kadar taşıdık. Bundan sonra artık bekleyeceğiz. DDK'nın çalışmalarını takip edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

BAŞKAN ÜRGÜP: GELİN BİRLİKTE ANALIM

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, canlı yayında bir de çağrıda bulundu: "Madımak olaylarında hayatlarını kaybedenleri beraber analım. Gelin 20'inci yılda hep beraber olalım. Benim misafirim olun, belediyemizin misafiri olun. Sizleri Sivas'ta ağırlayalım ve bu büyük acıyı birlikte yaşayalım.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: