Ürgüp: Belediye binasının yeri park olacak

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın mart ayı olağan toplantısına konuk olan Sivas Belediye Başkanı Doğan...

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın mart ayı olağan toplantısına konuk olan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, belediyenin projeleri ve yürütmekte olduğu çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Ürgüp, imar revizyon planı çerçevesinde belediyenin yerinin park olacağını söyledi.

STSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, STSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, TSO yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra belediye başkan yardımcıları Hayri Köse, Orhan Demirok, Mehmet Avcı ve Cafer Çongar katıldı.

Reklam
Reklam

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ
Meclis üyelerine belediyenin yapmakta olduğu ve yapacağı projelerle ilgili bilgiler veren Ürgüp, en önemli projelerden birinin eski sanayinin kentsel dönüşüm projesi olduğunu belirterek, “Sanayide toplam 80 bin metrekare civarında bir alan söz konusudur. Öndeki dükkânlar malumunuz dört sıra halinde bitişik nizam 5 metre arkadan çekmeli 5 kat bina yükseklikleri 15.50 ve tevhit şartı vardır. Öndeki dükkânlar da onun arkasındaki alanlarda 2.4 kaks yanı yoğunluk hesabıyla birlikte toplam 79 bin küsur metrekare alanı tek bir alan halinde düşünmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

TERMİNAL İHALESİ YENİLENECEK
İptal edilen terminal ihalesini yeniden yapacaklarını dile getiren Ürgüp, “Yani terminal ihalesinin yenilenme sebebi daha önce Çorapçı Hanı'yla ilgili bir proje ihalesinden dolayı yaşadığımız süreçte komisyon üyelerimizden bazılarının tutuklanması sebebiyle memur kardeşlerimiz projede kısmen eksiklik olduğunu söylediler. İmzalamak istemediler. Biz de ısrarcı olmadık. 2 ya da 2,5 ay içerisinde tekrar ihale yapılacak.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

İmar Revizyon Planı çerçevesinde belediye binasının arsasının park olacağını dile getiren Başkan Ürgüp, “Kamu kurum ve kuruluşlarının artık şehirden çıkması lazım. Vilayetin arkasındaki bütün binalar jandarma lojmanları ve ordu evi. Ordu evine de kültür ve park mührü koymayı planlıyoruz. Bununla ilgili komutanımızla görüştüm tabii ki onlar konu hakkında olumsuz görüş sergilemiyorlar.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz