Ürgüp'te altyapı projeleri hayata geçiriliyor

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde kanalizasyon şebeke projesinde, yapım işi ihalesi sonrasında sözleşme imzalanarak çalışmalara başlandı.Kanalizasyon şebeke...

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde kanalizasyon şebeke projesinde, yapım işi ihalesi sonrasında sözleşme imzalanarak çalışmalara başlandı.
Kanalizasyon şebeke projesi 4 etaptan oluşuyor. Etap A’da şebeke taslak planları, proje raporları hazırlandı. B etabında arazi çalışmaları yapıldı. C etabında zemin etüdü ve proje çalışmaları ve D etabında da projenin hazırlanarak idareye teslim edildi. 29 Nisan'da başlayan kanalizasyon projesi 240 gün içinde teslim edilecek.
Ürgüp İçme Suyu Şehir İçi Şebekesi Projesi, İller Bankası ve Ürgüp Belediyesi’nin mühendislerince hazırlanarak, ihaleye çıkış safhasına getirildi. Proje detaylarında yeni depolar ve şehir içi iletim hatlarının çapları ve ebatları yeniden düzenlenerek belirlendi. Hattın ekonomik ve uzun ömürlü olması için boru tipi olarak polietilen içme suyu borusu seçildi. Söz konusu içme suyu ihalesi işinin kış döneminde ihalesi yapılarak, işin başlangıç tarihi olarak yaz mevsiminin başları olacak şekilde planlanıyor.
Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Kanalizasyon ve içme suyu şehir içi şebekesinin yenilenmesi projeleri ile Ürgüp'e uzun yıllar hizmet edecek olan altyapı projelerini hayata geçireceğiz. Ürgüp halkı ve Ürgüp ilçesi gelişen yapısıyla ve sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlere uygun şehir altyapısına sahip olmalı. Bu doğrultuda bu büyük projeleri hayata geçiriyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz