Ürgüp'te başıboş köpekler aşılanıyor

Nevşehir’in dünyaca ünlü turistik ilçesi Ürgüp’te başıboş dolaşan sokak köpekleri aşılanıyor.Ürgüp İlçesi kent merkezinde ve...

Nevşehir’in dünyaca ünlü turistik ilçesi Ürgüp’te başıboş dolaşan sokak köpekleri aşılanıyor.
Ürgüp İlçesi kent merkezinde ve mahalle aralarında başıboş halde dolaşarak, insan sağlığını ve çevre sağlığını tehdit edici düzeye gelen sokak köpeklerine yönelik başlatılan “Kısırlaştır, Aşılat ve Yaşat” kampanyasının üçüncü etap çalışmalarına başlandı.
Ürgüp Belediyesinin girişimleri ile Denge Veterinerlik tarafından uygulaması gerçekleştirilen kampanyanın üçüncü etabında 50 sokak köpeğinin kısırlaştırılması kuduz, uyuz ve parazit aşılarının yapılması hedefleniyor.
Özel olarak dizayn edilen mobil sağlık aracında Veteriner Hekim Aziz Alper Altay tarafından kısırlaştırma ve aşılama operasyonları gerçekleştiriliyor. Deneyimli personel tarafından hiçbir kesici, delici ve patlayıcı silah kullanılmadan tamamen insan gücüyle yakalanan sokak köpekleri, yapılan gerekli sağlık müdahalelerinin ardından tekrar yakalandıkları alana bırakılıyor.
Vatandaşlar, Ürgüp Belediyesinin 2 yıldır sürdürdüğü bu çalışmadan dolayı memnun olduklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz