Urkay’dan Dobra Dobra

Denizlispor Başkanı Süleyman Urkay, şampiyonluğun bir başarının sonucu olduğunu, kurumsallaşma ve alt yapının oluşturulmadan, başarının...

Denizlispor Başkanı Süleyman Urkay, şampiyonluğun bir başarının sonucu olduğunu, kurumsallaşma ve alt yapının oluşturulmadan, başarının kalıcı olamayacağını söyledi.

Denizlispor Başkanı Süleyman Urkay, bazı yöneticilerle birlikte Haluk Ulusoy Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Göreve geldikleri dönemde üzerlerine aldıkları sorunun ne kadar karışık olduğunu ilk dönemlerde anlayamadıklarını belirten Süleyman Urkay, “Göreve geldiğimizde borçlarla uğraşan, her gün avukatların geldiği, futbolcuların ve çalışanların parasının ödemediği bir dönemde geçiyorduk. Bu sorunlardan bazıları hala devam ediyor. Ama bunlar çözülemeyecek şeyler değil. Biz bunları biliyorduk ve geldiğimiz için pişman değiliz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kulüplerin artık kurumsallaşması gerektiğini, babadan kalma alışkanlıklar döneminin sona erdiğini belirten Urkay, “Artık eski sistemlerle bu işler olmuyor. Bizim de dünyadaki gelişmelerin gerisinden gelmememiz gerekiyor. Bu yüzden ilk önceliğimiz kurumsallaşmak” dedi. Denizlispor’un şampiyon olacak durumda olmadığını, şampiyonluğun yapılan çalışmaların sonucunda elde edilen bir sonuç olduğunu ifade eden Urkay, “Kulüpleri belli kişilere bağlı olmaktan kurtarmamız gerekiyor. Denizlispor ortak bir değer. Bu değere gereken ilgiyi göstermezsek sıkıntı yaşarız. Denizlispor bundan sonra sportif gelirlerle yoluna devam etmeli” dedi.

Konuşmasında sık sık özeleştiri yapan Denizlispor Başkanı Urkay, “Geldiğimiz nokta itibariyle başarılı olduğumuza inanmıyorum. Bizim kadromuz daha başarılı olabilir. Yaşadığımız diğer sorunlar sebebiyle bu başarıyı yakalayamadık” ifadelerini kullandı. Bayram öncesi ödemelerin nasıl yapılacağını düşündüklerini kaydeden Süleyman Urkay, “12'nci haftadan itibaren takımın oturarak başarılı bir ivme kazanacağını düşünüyorum. Yönetim, teknik heyet ve futbolcular iyi niyetle çalışıyor. Borç içindeyken ve bazı futbolcular kaçarken biz transfer yaptık. Böyle bir ortamda Denizlispor’a gelen oyunculara teşekkür ediyorum. Yaşanan bu olumsuzluklara rağmen kulübün geleceği ile ilgili hiçbir kaygı duymuyorum. Sorunlarla mücadele etmeyi öğreniyoruz. Ama bunu yaparken yönetim kurulunun çabası yetmiyor. Denizli Valiliği ve Denizli Belediyesi ellerinden geldiği kadar yardımcı oluyor” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Denizlispor olarak güçlü bir alt yapı oluşturmayı hedeflediklerini belirten Urkay, şunları söyledi:

“Alt yapı oluşturmadan kalıcı olmak mümkün değil. Gelecek sezon A takımda alt yapıdan en az 8-9 oyuncunun olmasını istiyoruz. Borçlardan kurtulmanın ve başarılı olmanın tek yolu bu. Bu çalışmalar çerçevesinde tüm okullar taranacak.”

Toplantının sonunda Fenerbahçe’nin genç yıldızı Recep Niyaz’ın Denizlispor Transfer Komitesi Başkanı olan babası İhsan Niyaz, Fenerbahçe’den ayrılan Alex’in Süleyman Urkay'a gönderdiği ve son lig maçında giydiği, üzerlerinde futbolcuların imzalarının bulunduğu formayı Denizlispor Başkanı Süleyman Urkay’a verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: