Ürküten binaya kamuflaj

Rize’de bir yamaca inşa edilen ancak giriş yolu olmadığı için 8 katlı ve 164 basamaklı merdivenle ulaşılabilen 8 katlı apartmanın önüne yeni bir bina daha yapıldı.

Aynı müteahhitin inşa ettiği yeni bina, yamaç üstündeki apartmanın ürkütücü görüntüsünü bir nebze olsun engelledi. Müteahhit ise düz arazi bulamadıkları için yamaçlarda inşaat yapmaya devam edeceklerini söyledi.
[** **](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/rizede-urkuten-binaya-kamuflaj-urkuten-binaya-cozum/7108/182679/sayfa/1/)
**BİNAYA 164 BASAMAKLI 8 KATLI MERDİVENLE ULAŞILIYOR**
Müteahhit Yakup Güngör, Piriçelebi Mahallesi’nde aylar önce benzerine bugüne kadar pek rastlanmayan bir apartman inşa etti. 8 katlı bina inşa eden ancak çevredeki arazi sahipleriyle anlaşamayınca apartmana yol getiremeyen Güngör, çareyi binanın yan tarafına 8 katlı ve 164 basamaklı bir merdiven inşa etmekte buldu. Ancak bir yamacın üzerine kurulmuş 8 katlı binanın ürküten görüntüsü ve 8 katlı merdiven ilgi odağı oldu.
İlginç binanın müteahhiti şimdi de aynı binanın alt kısmına yeni bir apartman inşa etti. Güngör, 8 katlı binanın altındaki kayalık alanı uzun çalışmalar sonrasında kırdırıp yol seviyesine kadar indirdi. Ardından da bu arazide yapımına başladığı 5 katlı ve 20 daireli yeni apartmanı kısa sürede tamamladı. Yeni binanın en üst katı, yamacın üzerindeki 8 katlı binanın ilk katına ulaştı. Yeni binadaki 20 dairenin tamamı da 75 bin ile 120 bin lira arasında değişen rakamlarda satıldı.
**’RİZE ŞARTLARINDA GAYET NORMAL’**
Yamacın üzerindeki 8 katlı binada oturan Halil İbrahim Sofuoğlu, yapılan yeni bina ile görünümün değiştiğini söyledi. Sofuoğlu, "Önceden biraz ürkütücüydü. Ama önüne yeni bir bina yapılacağını ve görünümün değişeceğini biliyordum. Şimdi yapıldı ve güzel oldu. Rize şartlarında gayet normal bu. Karadenizlinin sivri zekası diyelim. Gayet güzel bir bina oldu, sorunumuz yok. Zaten Rize’de düzgün arazi bulmak zor. İmkansızlıkları başarıyoruz. Yapanlara teşekkür ediyoruz" dedi.
**’DÜZ ARAZİ BULAMIYORSAK, YAMAÇLARDA İNŞAATA DEVAM’**
Müteahhit Yakup Güngör ise düz yerde arsa bulamadıkları için ister istemez yamaçlarda inşaat yapmaya devam edeceğini belirtti. Güngör, "Eğer talep varsa talebin karşılığında bir inşaat yapılması gerekiyor. Düz arazi bulamadığımız için bayır ve yamaçlarda bulduğumuz arsalarda inşaat yapmaya devam edeceğiz. Yapılabilecek başka bir şey yok" diye konuştu.
DHA
Anahtar Kelimeler: