Urla’da 23 Nisan Kutlamaları Festivale Dönüştü

23 Nisan kutlamaları Urla Cumhuriyet Meydanı’nda festivale dönüştü.Urla Belediyesi’nin düzenlediği ve Urla Meydan AVM esnafları,...

23 Nisan kutlamaları Urla Cumhuriyet Meydanı’nda festivale dönüştü.

Urla Belediyesi’nin düzenlediği ve Urla Meydan AVM esnafları, Türk Kızılayı’nın katkısıyla gerçekleştirilen 1’nci Ulusal Egemenlik ve Çocuk Şenliği köy ve mahallelerden taşınan binlerce çocuğun ve ailenin katılımlarıyla festival tadında saatler yaşattı. Ücretsiz olarak dağıtılan dondurma, pamuk şeker, macun şeker, meyve suyuyla sevinen çocuklar, konser, tiyatro, yüz boyama etkinlikleri ve palyaçolarla eğlencenin doruklarına çıktılar.

Reklam
Reklam

Atatürk Düşünce Derneği ve Toprak Sahne Tiyatrosu’nun oyunlarını izleyen çocuklar, otobüslerle meydana taşındı. Çuval yarışları, el kullanmadan elma yeme yarışmalarıyla heyecanlı dakikalar geçiren çocuklar, bir yandan da yüzlerine kelebek, kedi, kalp gibi şekillere boyatarak fotoğraflar çekildiler. Festivalde ayrıca bir dilek ağacı oluşturuldu ve çocuklar dileklerini yazıp, bu ağaca astılar.

Etkinliklerde konuşma yapan Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, “Bizlere düşen en önemli görev, yarınlarımızı şekillendirecek olan siz değerli çocuklarımızın çağdaş, özgür düşünceli ve donanımlı gençler olarak yetişmenizdir. Sizlerin; Atatürkçü düşünceyi özümsemiş, aydınlık düşünceli, yeniliklere ve gelişmelere açık, insana değer veren, ulusal değerleri önemseyen, kişilikli kuşaklar olarak yetiştiğinizi görmek, en büyük mutluluğumuz olacaktır. Sizlerin de, birer Atatürk çocuğu olarak, O'nun çizdiği yoldan ayrılmadan, düşüncelerinden, ilke ve devrimlerinden güç alarak, ülkeniz için her zaman en iyisini yapacağınıza inancımız sonsuzdur” diyerek, çocukların bayramını kutladı.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından yüzlerce balon Başkan Karaosmanoğlu ile birlikte gökyüzüne bırakıldı. Görsel bir şölene dönüşen bayramı çocuklar doyasıya yaşadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: