Urla'da Seracılar Kooperatif Kurdu

İZMİR (A.A) - Türkiye'nin en eski örtü altı üretim merkezlerinden Urla'da, seracılar kooperatif çatısı altında birleşti.

İZMİR (A.A) - Türkiye'nin en eski örtü altı üretim merkezlerinden Urla'da, seracılar kooperatif çatısı altında birleşti.

Urla'da seracılık yapan girişimciler, Ursa Sera Kooperatifi'ni kurarak güçlerini birleştirdi.

Kooperatif başkanı Salih Başkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Urla'nın Türkiye'deki en eski sera merkezlerinden biri olduğunu ve peyzaj bitkilerinin yüzde 80'inin üretiminin Urla'daki seralarda yapıldığını belirtti.

Seracılar olarak daha organize olmak ve özellikle yurt dışı pazar imkanlarını geliştirmek için kooperatif çatısı altında bir araya geldiklerini ifade eden Başkaya, "Yurt dışından oldukça fazla talep var, fakat organize olamadığımız için yeterince buna cevap veremiyorduk. Kooperatif sayesinde bunu halledeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Göksel Kayseri

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: