Urla’nın içme suyu şebekesi yenileniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla ilçesinde 20 milyon 965 bin liralık içme suyu yatırımın çalışmalarını 12...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla ilçesinde 20 milyon 965 bin liralık içme suyu yatırımın çalışmalarını 12 Kasım 2011 Cumartesi günü başlatacak. Turizm alanında büyük potansiyele sahip olan ilçedeki eskiyen şebeke boruları sebebiyle sık sık yaşanan arızaların ve su kesintilerinin önüne geçebilmek için harekete geçen belediye, altyapıyı yenileme kararı aldı.
Toplam 392 kilometrelik içme suyu şebeke yenileme çalışmaları için İZSU iki ihale düzenledi. Zeytinalanı, İçmeler ve Torasan mahalleleri şebeke ve iletim hattı inşaatı kapsamında 186 kilometre uzunluğunda yeni borular döşeniyor. 7 milyon 315 bin liralık yatırım, 2012 Ekim ayında tamamlanacak. İmalatlar kapsamında 10 kilometrelik iletim hattı ve 52 kilometrelik branşman hattı da döşenecek. Bir bölgede çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz, yeni hattan su verilmeye başlanacak. Urla merkez, Çeşmealtı ve İskele mahalleleri şebeke ve iletim hattı inşaatı ise Mart 2013 tarihinde bitecek. Bu iş kapsamında 206 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi ve 54 kilometre uzunluğunda branşman döşenecek. Bu çalışmaların yatırım tutarı, 13 milyon 241 bin lira olacak. Uzun yıllardır yenilenmeyen asbest, PVC ve galvaniz borular sebebiyle arıza ve kesintilerin yaşandığı Urla’da vatandaşlar, böylece sağlıklı ve kesintisiz suya kavuşmuş olacak. Ayrıca su kaçakları önlenecek, basınç yetersizliğinden su alamayan bazı bölgeler de rahatlıkla alabilecek. Bu arada kuyularla depo arasında yer alan 5 kilometrelik iletim hattı inşaatı kapsamında 5 kilometrelik içme suyu şebekesi de döşenecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz