URTEB Konsey Başkanı Zorlu:

Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği (URTEB) Konsey Başkanı Zeki Zorlu, "Dünyada yaşanan krizler Türk ekonomisi için riskler taşısa da ülkenin

Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği (URTEB) Konsey Başkanı Zeki Zorlu, "Dünyada yaşanan krizler Türk ekonomisi için riskler taşısa da ülkenin rekabet gücünü artırdı" değerlendirmesini yaptı.

Zorlu yaptığı yazılı açıklamada, yasalarda açıkça belirtilmesine rağmen haksız rekabet yapanların genellikle cezasız kaldığını savundu.

Gelişmiş ülkelerde haksız rekabet yapanların işlerini kaybettiğini dile getiren Zorlu, "Yeni Türk Ticaret Kanunu haksız rekabetin önlenmesinde önemli bir misyon üstlenecek. Haksız rekabet ne kadar kötü bir uygulama ise, rekabet tam tersi iyi bir uygulamadır" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin genel olarak küresel krizleri iyi yönettiğini dile getiren Zorlu, şunları kaydetti:

"Dünyada yaşanan krizler Türk ekonomisi için riskler taşısa da ülkenin rekabet gücünü artırdı. Ancak, Türk ekonomisi olarak rekabet gücümüzü arttırmak ve rekabet gücümüzün ne seviyede olduğunu bilmek zorundayız. Bu nedenle, beşeri sermaye, yaşam kalitesi, markalaşma becerisi, yenilikçilik, ticaret ve üretim becerisi gibi değişkenleri ölçebilmeliyiz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: