URTEB'in Yeni Yönetiminden BUSİAD'a Ziyaret

Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği'nin (URTEB) yeni yönetim kurulu, Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneğini (BUSİAD) ziyaret etti.

Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği'nin ziyaret etti. Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkanı Günal Baylan'ı makamında ziyaret eden URTEB Başkanı Ali Ceylan, Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan birliğin amaçları hakkında bilgiler verdi. Rekabetin her alanda gerekli, haksız rekabetin ise ekonomiye zarar veren bir olgu olduğunu tüm gerçekliğiyle kamuoyuna anlatacaklarını ifade eden Ceylan, "Rekabeti teşvik etmek, özendirmek, sevdirmek, iş hayatında kalitenin ancak rekabet ile sağlanacağını göstermek ve orta uzun vadede Türkiye ekonomisine bu şekilde fayda sağlamak için yıllar önce URTEB'i kurduk" ifadesini kullandı. Ceylan, rekabette öne geçmek için yenilikçi olmak gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: "Ulusal ve uluslararası rekabet, çalışma alanımıza giriyor. Rekabet, serbest piyasa ekonomisini benimseyen Türkiye gibi ülkelerde çok önemli. Önlemeye çalıştığımız haksız rekabet ise bir ülkede en alttan en üste kadar bütün birimleri olumsuz etkiliyor. Öte yandan Ekonomi Bakanlığının uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesi için ciddi teşvikleri var. Tüm bu bilgiler ışığında rekabet kültürünün daha hızlı yayılması için belirlenecek master plan doğrultusunda BUSİAD ile çalışmayı çok isteriz." Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Baylan ise şimdiye kadar çok emek sarf edilerek kurulan URTEB'in güzel ve gerekli bir oluşum olduğuna değinerek, yeni süreçte URTEB ile ortaklaşa projeler yapmayı istediklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: