Ürün: Hükümet, Afyon'da işsizliğin azalması için gerekli altyapıyı tamamladı

AK Parti Afyonkarahisar milletvekili adayı Halil Ürün, hükümetin Afyonkarahisar'daki işsizliğin azaltılabilmesi için gerekli altyapıyı tamamladığını...

AK Parti Afyonkarahisar milletvekili adayı Halil Ürün, hükümetin Afyonkarahisar'daki işsizliğin azaltılabilmesi için gerekli altyapıyı tamamladığını söyledi.
Bir televizyonda canlı yayın programına katılan Ürün, yatırımlar içinde en somut adımın işsizlikle mücadele konusunda yapılan altyapılar olduğunu söyledi. Afyonkarahisar'ın 2 turizm bölgesi olduğunu aktaran Ürün, “Ömer-Gecek havzasında hedefimiz, 10 bin yatak kapasitesinin üzerine çıkmaktır. İkinci olarak da Gazlıgöl havzasında 10 bin yatak kapasitesinin üzerine çıkmaktır.” dedi.
Ürün, Afyonkarahisar'ın 2013 yılında havayolu ile ulaşılabilen bir şehir olacağını kaydetti. Bu yatırımlara paralel olarak Afyonkarahisar'ın havaalanı probleminin çözülmeye başladığını dile getiren Ürün, “Yap-işlet-devret modeliyle bir havalimanı inşaatına başlanmıştır. 30 Ağustos 2013 tarihinde inşallah bu hizmete girecektir. Bölgesel havalimanımız, hem turizm sektörünü, hem de tarım sektörünü destekleyecektir.” diye konuştu.
Afyonkarahisar'ın hızla piyasaya sunulması gereken ürünleri olduğunu belirten Ürün, ihracatı yapılabilen bu ürünlerin dış pazarlara ulaşabilmesi için gerekli olan Zafer Bölgesel Havalimanı'nın önemine dikkat çekti. Ürün şöyle devam etti:
“Kirazlarımızı Avrupa ülkelerinin başkentlerinde tüketime sunmayı hedeflemekteyiz. Bu ürünler havalimanı vasıtasıyla Avrupa ülkelerine götürülecektir. Tarım politikaları çerçevesinde de sulama projelerimiz devam ediyor. 2023'e kadar Afyonkarahisar'da sulanabilecek her karış araziyi sulayacağız. Sulama en önemli yatırım. Tarım üreticisinin altyapısına yapılan bir yatırım. AK Parti hükümetinin önümüzdeki dönem yapmayı hedeflediği en önemli icraatlardan birisi de Afyonkarahisar'da inanç, yayla, tarih turizminin gerçekleşmesidir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz