Uşak Alevi Kültür Derneği: Bu üzücü olaylar tarihe kara leke olarak geçmiştir

Uşak Alevi Kültür Derneği tarafından organize edilen Kahramanmaraş olayları protestosu olaysız sona erdi. Özgürlük ve...

Uşak Alevi Kültür Derneği tarafından organize edilen Kahramanmaraş olayları protestosu olaysız sona erdi.
Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İşçi Partisi (İP), EMEP, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Eğitim Sen, Türkiye Komünist Partisi (TKP), KAMU-SEN, KESK’in desteklediği bir grup, 19 ve 26 Aralık 1978’de meydana gelen ve 100 kişinin öldüğü olayları protesto etmek için Tritoğlu Parkı'nda toplandı.
Eylem öncesi, çok sayıda polis çevrede güvenlik önlemi aldı. ‘Dökülen kanların hesabı sorulsun‘ yazılı pankart taşıyan grup, Kahramanmaraş olaylarını protesto etti.
Grup adına açıklamalarda bulunan Uşak Alevi Kültür Derneği Başkanı Fikret Sağdemir, “Günlerce süren bu katliamın göz göre göre engellenmemesi tam bir insanlık ayıbıdır. Yaşanan bu acı olaylardan sonra kentte yaşayan alevi kesim göç etmek zorunda kalmıştır. Bugün andığımız bu vahşet ve göç büyük bir insanlık ayıbıdır. Bu üzücü olaylar Kahramanmaraş ve Türkiye tarihine kara bir leke olara geçmiştir.” dedi.
Sağdemir, "Bu olayı yapan, yaptıran ve destekleyen ve savunan o zalim güruhu şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz." dedi. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz