Uşak Belediyesi Parklardaki Bitkilere Tanıtıcı Tabela Koyuyor

Uşak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Ata Park'taki 150 adet bitkiye tanıtıcı tabelalar koyuyor. Tabelalarda...

Uşak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Ata Park'taki 150 adet bitkiye tanıtıcı tabelalar koyuyor. Tabelalarda bitkinin Türkçe ve Latince adları, ortamı ve dikim yılı yer alıyor.

Konu hakkında bilgi veren Park ve Bahçeler Müdürü Evren Pür, amaçlarının parka gelen ziyaretçilerin yetişen bitkiler konusunda bilgi sahibi olması olduğunu söyledi. Parklarda yeni uygulamalarla beğeni kazandıklarını belirterek, “Parklarımızı her anlamda güzelleştirmek için çabalıyoruz. Sadece gezilip eğlenilen alanlar olmasının yanında öğrenilen yerler olmasını da hedefliyoruz.” dedi. Diğer parklarda da aynı uygulamayı yapmak için kolları sıvadıklarını aktaran Müdür Pür, bitkilerle ilgili bilgilerin çocuklar için de eğitici olacağını vurgulayarak, “Yeni nesil ve çocuklarımız, gittikleri yerlerde bir şeyler öğrenmelidir diye düşünüyoruz. Özellikle bitkiler konusunda bilgisi az olan çocuklarımızın eğitimine de katkı sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz