Uşak Belediyesi’nden Ödemiş’e İnceleme Gezisi

İçme suyu dezenfeksiyonunda klor yerine sofra tuzundan elde edilen hipoklorit ve ozon kullanan Ödemiş Belediyesi,...

İçme suyu dezenfeksiyonunda klor yerine sofra tuzundan elde edilen hipoklorit ve ozon kullanan Ödemiş Belediyesi, diğer belediyelere örnek oldu.

Diğer belediyeler gibi suyun dezenfeksiyonunda klor sistemi kullanan Uşak Belediyesi, Ödemiş’teki tesisi incelemek ve bilgi almak üzere ilçeye geldi. Uşak Belediyesi Fen İşleri Müdürü Günhan Dağlı, Kimya Mühendisi Nur Sevim Çalıklı, İnşaat Teknikeri İlyas Özen ve Makine Teknikeri Mehmet Ali Demir’den oluşan ekip, Ödemiş Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mehmet Urtimur ve Su ve Kanalizasyon Müdürü Ahmet Ilgın ile tesislerde inceleme yaptı. Daha önce de tesiste incelemeler yapan Uşak Belediyesi aynı sistemi kurmaya karar verdi. Ödemiş Belediyesi yetkilileri, Uşak Belediyesi’nden gelen ekibe ihaleye çıkabilmeleri için idari ve teknik şartname örnekleri verdi.

Reklam
Reklam

Ödemiş Belediyesi yaklaşık iki yıldır içme suyu dezenfeksiyonunda doğal bir dezenfeksiyon sistemi tesisi kurarak, klor yerine sofra tuzundan elde edilen hipoklorit ve ozon kullanıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: