Uşak Deri Organize Sanayi Bölgesi'nin Ilk Genel Kurulu Yapıldı

Uşak Deri (Karma) Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB), 1. olağan genel kurulunu yaptı. 1988 yılından bu...

Uşak Deri (Karma) Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB), 1. olağan genel kurulunu yaptı. 1988 yılından bu yana müteşebbis heyet tarafından yönetilen UKOSB, böylece tamamen özelleşti. Kurulda tek liste halinde gidilen seçimlerde Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Akif Küplemez, 278 üyenin 155’inin oyunu alarak UKOSB Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Eski Başkan İbrahim Karahallı ise aday olmadı.

Uşak’ın ikinci büyük organize sanayi bölgesi olan ve 193 fabrikanın yer aldığı UKOSB'nin genel kuruluna AK Parti milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve sanayiciler katıldı. 25 yıl önce müteşebbis heyet tarafından kurulan bölgenin bugün bir dönüm noktasında olduğunu belirter UKOSB eski Başkanı Karahallı, “Bu genel kurulu yapabilmesi, bölgenin rüştünü ispat ettiğinin, gelişmeye, büyümeye ve değişmeye hazır hale geldiğinin bir göstergesi olarak kabul edilmelidir. Bölge sanayicisi, yaptığı yatırımlarla kısa sürede yüzde 90 doluluk oranını yakalamış ve devletimizin altyapıya harcadığı paranın hakkını vermiştir. Yeni yönetime başarılar diliyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

UKOSB olarak Türkiye'nin 2023 vizyonuna deri, tekstil ve geri dönüşüm sektörlerinde en üst seviyede katkı yapmak için bütün argümanları kullanacaklarını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Küplemez ise şunları kaydetti: “Yönetim süremiz iki yıllık, dolayısıyla ancak iki yıllık eylem planı hazırladık. Şirketlerimizi nasıl yönetiyorsak, bölgemizi de öyle yöneteceğiz. Bölgede acil çözüm bekleyen katı atık sorunu var. Bunu son iki yıldır belirli bir aşamaya getirdik fakat bütün Uşak halkının desteğine ihtiyacımız var. Katı atık bertaraf tesisi için yaklaşık 20 milyon Euro gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Avrupa Birliği'nin, katı atıkların geri kazanımı için ciddi destekleri mevcut ancak OSB’ler faydalanamıyor. Belediyelere, proje sahibi olması koşuluyla destek veriyor. Bizim bu projeyi belediyemizle yapmamız gerekli ya da OSB'lerin de faydalanması yönünde ciddi bir lobi çalışması yapılmalı. Bir başka önemle ilgileneceğimiz konu ise sanayicilerimizin elektrik akımlarında oluşan piklerden zarar görmesi. Bölgemize 50 megawatlık bir trafo şalt merkezinin acilen kurulması konusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın desteğine ve katkısına ihtiyacımız var.”

Reklam
Reklam

İldeki girişimcilik ruhunun Uşaklıların kanında olduğunu belirten Vali Erden de, “Organize sanayi fikri 1988 yılında, hâlâ o günkü heyecanı yaşayan ve pek çoğu aramızda bulunan değerli sanayici ve işadamlarımızın, yöneticilerimizin büyük bir özveriyle bugüne taşıdıkları bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır. Ağırlığı deri olan ve bunun yanında tekstilde de önemli bir ivme yakalayan organize sanayi bölgemizin ülke ekonomisine katkısı her geçen gün artmakta, bu artış en basit şekliyle kullanılan enerji, doğalgaz, elektrik, su ve benzeri girdi rakamlarından anlaşılmaktadır. Bu vesileyle müteşebbis heyetlerimizde ve yönetim kurullarımızda görev alanlara, özverili çalışmalarından ve sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz