Uşak Ilk Iftarını Yaptı

On bir ayın sultanı Ramazan ayı dolayısıyla oruç tutan Uşaklılar ilk iftarların Kimse Yok Mu’nun...

On bir ayın sultanı Ramazan ayı dolayısıyla oruç tutan Uşaklılar ilk iftarların Kimse Yok Mu’nun iftar çadırında açtı.

Uşaklı hayırseverler tarafından Uşak Lisesi bahçesinde kurulan iftar çadırında Uşaklılar büyük ilgi gösterdi. 3 çeşit yemek ve tatlıdan oluşan ilk iftar menüsü vatandaşlardan tam not aldı. Kimse Yok Mu Uşak Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yeşil, “Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ düsturuyla yola çıkan Kimse Yok Mu, kurduğu kardeşlik köprüleriyle toplumsal birlikteliğe destek oluyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Her yıl destek veren kuruluşların ve gönüllülerin desteğiyle Ramazan bereketini Türkiye’de ve dünyanın dört bir köşesinde ihtiyaç sahiplerine Kimse Yok Mu kanalı ile ulaştırdıklarını belirten Yeşil, “Kimse Yok Mu 2007 yılından bu yana her Ramazan ayında rahmet ayının bereketini yardımlaşma şölenine dönüştürüyor. Gıda kumanyaları, iftar çadırları büyük iftar sofraları ve ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar götürülen sıcak yemeklerle dünya Ramazanlaşıyor. Her vatandaş Ramazan ayını fırsat bilerek bir ihtiyaç sahibini sevindirebilir. Ağlayan bir gözün yaşını silebilir, yaralı bir gönlün yarasını sarabilir. Derneğimiz insanlarımızın zekâtlarını, sadakalarını, fitrelerini ve fidyelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmada bir köprü vazifesi yapmaktadır." şeklinde konuştu.

Yeşil, Uşak Lisesi Bahçesinde kurulan iftar çadırına destek vermek isteyen hayırseverlerin iftar bedeli 5 TL, gıda kolisi yardımında bulunmak isteyenlerin ise 70,00 TL ile katkıda bulunabileceklerini söyledi. Yeşil, il genelinde 925 adet gıda kolisi dağıtımı yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: