Uşak-İstanbul uçak seferleri artıyor

UŞAK (İHA) - Atlas Jet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Uşak-İstanbul ve İstanbul-Uşak arası uçak seferlerini 6 Eylül 2007 tarihinden itibaren haftada 5'e çıkaracaklarını açıkladı.

Geçen günlerde Uşak Valisi Kayhan Kavas, Belediye Başkanı Mesut Apaydın ve sivil toplum örgütleri ile bir araya gelen ve Uşak Kalkınma ve Tanıtım Projesi'ni geliştireceklerini söyleyen Murat Ersoy, projeyi hazırladıklarını belirtti.

Murat Ersoy, Belediye Encümen Salonu'nda Atlas Jet Yatırım Analisti Esra Bozkurt ve Atlas Jet Uşak Bölge Temsilcisi Barış Battal ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Uşak Kalkınma ve Tanıtım Projesi ile sefer sayıları hakkında bilgi verdi. Murat Ersoy, proje kapsamında tüm kararların yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri ile ortak alınacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Atlas Jet olarak Uşak'a katkı sağlamaya devam edeceklerini ve daha önce aldığı fahri hemşehrilik beratının hakkını vereceğini anlatan Atlas Jet Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy, şöyle konuştu: "Geçen hafta sefer sayılarını artırıp uçak kapasitesini büyütmeyi ve bilet fiyatlarını aşağı çekmeyi amaçlamıştık. Yaptığımız değerlendirmede, 6 Eylül 2007 tarihinden itibaren haftada karşılıklı 4 olan uçuş sayısını 5'e çıkarmayı planladık. Ekim ayından itibaren 90 kişilik uçaklar yerine 144 kişilik uçakları buraya
göndereceğiz. Bu sayede yolcu sayısı artacak bilet fiyatları iki kademe düşecek. Bunu gerçekleştirebilmemiz için de havaalanında bazı küçük yatırımlara ihtiyaç var. Bu yatırımların neler olduğunu biz yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerine aktardık. Uşak Havaalanı 2600 metre uzunluğunda 30 metre genişliğinde bir piste sahip. Pistin 30 metre olan genişliğinin biraz daha büyütülmesi gerekiyor."

144 kişilik uçaklarda kargo taşıma imkanı olduğunu anlatan Ersoy, sözlerine şöyle devam etti: "Uşak'a gelen 90 kişilik uçaklarımızda kargo taşıma imkanı yok. 144 kişilik uçaklar Uşak için kargo imkanı olması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor. Çünkü bu kent bir sanayi şehri. Uşaklı üreticiler bundan böyle kargo ile ürünlerini dünyanın öbür ucuna bile gönderme imkanına sahip olacak. Bu çok önemli bir avantaj sağlayacak ve kentin ihracat artışını doğrudan etkileyecektir."

Reklam
Reklam

Uçak sefer sayıları dışında yerel yöneticiler ve sivil toplum örgütleri ile Uşak Kalkınma ve Tanıtım Projesi'ni de geliştirdiklerini söyleyen Murat Ersoy, Atlas Jet olarak bu projeyi destekleyen firma konumunda olduklarını belirtti. Hep birlikte kentin kalkınması için çaba harcayacaklarını anlatan Ersoy, projenin 4 yıllık bir kalkınma ve tanıtım faaliyetlerini kapsadığını bildirdi. Projenin içerisinde sanayiden tarıma, kültürden turizme ve madenciliğe kadar birçok sektör yer aldığını anlatan Ersoy, şöyle
konuştu: "Bu projenin uygulanması devlet desteği gerektiriyor. Bu açıdan 22 Temmuz seçimleri çok önemli. Ekonomideki istikrarın sürmesini temenni ediyoruz. Tek partili bir hükümet çıkması halinde projeyi daha kolay uygulama imkanına kavuşacağız. Hükümetin Uşak'a verdiği desteğin devamlılığı olmazsa olmazlarımız arasında yer alıyor. Projenin en önemli tarafı ise tüm kararlar yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşları ve esnaf temsilcilerinin katılımıyla alınacak. Uşak Kalkınma ve Tanıtım Projesi kapsamında çalışma grupları belirlenecek. Biz Atlas Jet olarak tüm imkanları kentin tanıtımı için kullanacağız. Uçaklarımızda belirlenen tanıtım materyellerini kullanacağız."

Reklam
Reklam