Uşak Kan Merkezi 2011 Yılında 16 Bin Ünite Kan Topladı

Türk Kızılayı Uşak Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Umut Bilgin Koçak, 2011 yılında 16 bin...

Türk Kızılayı Uşak Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Umut Bilgin Koçak, 2011 yılında 16 bin ünite kan topladıklarını ifade ederek bu yılki hedeflerinin 16 bin 500 ünite olduğunu söyledi.

Türk Kızılayı Uşak Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Umut Bilgin Koçak “Dünya Kan Bağışçıları Günü” öncesinde yaptığı açıklamada Uşak’ta kan bağışı bilincinin arttığını söyledi. Perşembe günü düzenleyecekleri törenle düzenli kan bağışında bulunanlara plaket takdim edeceklerini ifade eden Koçak, yürüttükleri çalışmaların toplumdaki bilinci arttırdığını kaydetti. Uşak’ın kan verme konusunda bilincinin daha çok artacağına inandıklarını dile getiren Koçak, ilerleyen yıllarda istatistiki olarak Uşak’ın zirvede olacağını tahmin ettiklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Kan bağışı sayısında hedefleri her yıl arttırdıklarını anlatan Koçak, “ Uşak'ta 2011 yılında 16 bin ünite kan topladık. Bu rakamı 2012 yılında 16 bin 500 ünite olarak arttırmayı düşünüyoruz. Uşak'ta kan bağışında bulunanların sayısı kan verebilecek 18-65 yaş arası nüfusun yüzde 20'sini oluşturuyor. İlimizde kan bağış oranı Avrupa standartlarının üstünde. Bayan bağışçı sayısı ise yüzde 7 rakamına ulaştı. Yeni bağışçılar kazandırmak için özellikle okullarda öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Gezici kan bağış araçlarımız halkın yoğun olduğu bölgelerde sürekli kan bağışı topluyor. Ayrıca üniversitemiz ile yaptığımız protokol ile üniversite öğrencilerimizde de bu bilinci geliştirme adına önemli bir iş yaptık” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: