Uşak Kent Konseyi Organları Bağışlanan Tevfik Yılmaz İçin Mevlit Okuttu

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen ve yüzü ile organları bağışlanan 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz için Uşak...

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen ve yüzü ile organları bağışlanan 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz için Uşak Kent Konseyi Uşşak Aşevi'nde mevlit okuttu. Kent Konseyi ardından Cuma namazı çıkışında Ulu Cami önünde 5 bin kişiye helva dağıttı.

Uşak Kent Konseyi tarafından düzenlenen etkinlikte 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz için ilk olarak Uşşak Aşevi'nde Ulu Cami İmamı Mehmet Ünal mevlit okudu. Aşevinde verile mevlit yemeğinin ardından Cuma namazı sonrası Ulu Cami önünde helva dağıtıldı. Uşak Kent Konseyi Başkanı ve Uşak Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, Tevfik Yılmaz'ın anısına ölümünün yedinci gününde mevlit okuttuklarını belirtirken, organ bağışının önemine değindi. Amaçlarının Tevfik Yılmaz'ın ailesine destek olmak ve organ bağışını teşvik etmek olduğunu da ifade eden Zafer Aydın, "Bu gün Tevfik'in anısına bir araya geldik. Bu vesile ile aileye tekrar baş sağlığı diliyor, acılarının paylaşıyoruz. Organ bağışının önemini bu etkinlikle bir kez daha dikkat çekmiş olduk. Uşak olarak Türkiye'nin ilk ve 4. Yüz nakillerine vesile olmaktan da mutluluk duyuyoruz. Uşaklı iki fedakar ailemizin bu fedakarlıkları ülke genelindeki organ bağışına olan duyarlılığı arttırdı. Bağışların artarak devam edeceğini umuyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Tevfik Yılmaz'ın babası Mehmet Yılmaz ise sevinç ve üzüntüyü bir arada yaşadıklarını belirterek Uşak Kent Konseyi üyelerine teşekkür etti Oğlunun organlarını bağışlama karar aldıkları için gururlu olduğunu da belirten Mehmet Yılmaz, herkese organ bağışında bulunmaya davet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: