Uşak Kent Tarihi Müzesi 2012 yılında açılacak

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, 2012 yılında açılması planlanan Uşak Kent Tarihi Müzesi'nde sergilenecek eserlerin temini için vatandaşlardan destek istedi.

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, 2012 yılında açılması planlanan Uşak Kent Tarihi Müzesi'nde sergilenecek eserlerin temini için vatandaşlardan destek istedi.

Başkan Erdoğan gazetecilere yaptığı açıklamada, Durak Mahallesi'nde bulunan tarihi binanın Uşak Kent Tarihi Müzesi olarak kullanılmak üzere restore edildiğini söyledi.

Restorasyon çalışmalarının 2012 yılı ortalarında sona ereceğini, ardından müzede sergilenecek eserlerin temini ve sergilenme yöntemi ile ilgili çalışmalara geçileceğini ifade eden Ali Erdoğan, eserlerin temini için vatandaşların kendilerine destek olmasını istedi.

Reklam
Reklam

Müzede sergilenecek eserlerin kentin tarihini yansıtacağını kaydeden Başkan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kentimizin tarihsel, kültürel, sosyal ve ekonomik belleği bu müzede sergilenecek. Kentimizin sahip olduğu zengin birikimin farkındayız. Bu eserleri unutulmadan ve kaybolmadan koruma altına almak istiyoruz. Kentimize ait değerlerin sürekli yaşatılacağı ve öğretileceği bir kurum olacak Uşak Kent Tarihi Müzesi bu yıl hizmete girecek. Müzede kent kültürüne yönelik basılı, görsel ve işitsel malzemelerin tamamı sergilenecek. Müzede sergilenecek malzemenin belirlenmesi ve temini için çalışıyoruz. Bunun için resmi veya özel kurum ve kuruluşlar ile halkımızdan destek istiyoruz. Elinde kentimizin tarihini yansıtan ürünler bulunan kişileri Uşak Kent Tarihi Müzesi'ne sergilenmek üzere bağışlamalarını istiyoruz. Halkımız tarafından yapılacak bağışların özendirilmesi gerektiğini düşünüyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: