Uşak OSB: Arıtma Çıkış Suyumuz Yönetmeliğe Uygun

Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB), Uşak Kent Konseyi Başkanı Zafer Aydın ve Yürütme Kurulu üyelerinin,...

Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB), Uşak Kent Konseyi Başkanı Zafer Aydın ve Yürütme Kurulu üyelerinin, deşarj suyunun Gediz Nehri ile birleşim noktasında yaptıkları incelemelerden sonra yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. UOSB tarafından yapılan açıklamada, “Eğitimli insanların, konuyu tam olarak araştırıp detaylarına vakıf olmadan verdikleri beyanatlar kamuoyunu yanıltmaktadır.” denildi.

UOSB yönetimi, Kent Konseyi Başkanı Aydın ve Yürütme Kurulu üyelerinin iddialarına belgelerle cevap verdi. Gediz'deki suyla UOSB’ye ait arıtma tesisinden nehre karışan su arasında büyük fark olduğu iddiasına arşı şöyle denildi: “Gediz Nehri'ndeki karışım öncesi su, Murat Dağı'ndan gelen doğal kaynak suyu olup yol boyunca çok fazla kirleten etki almamaktadır. UOSB Arıtma Tesisi deşarj suyu ise adı üzerinde fiziksel, kimyasal ve biyolojik olarak arıtılarak doğal ortama bırakılan bir sudur. Doğal ortama bırakılma standartlarını Su Kirliliği Kontrolu Yönetmeliği belirler ve UOSB deşarj suyu bu standartları sağlamaktadır. Tablo 19, arıtma tesislerinden doğal kaynak suyu kalitesinde su çıkarılmasını emretmez. Kaldı ki hiçbir standart atık su arıtma tesisi, doğal kaynak suyu kalitesinde arıtma işlemi yapamaz.”

Reklam
Reklam

Zafer Aydın’ın, arıtma tesisinden deşarj olan sıvıda her türlü organik ve inorganik ağır metaller olduğu şeklindeki iddiasına ise şöyle cevap verildi: ”Bilinen teknolojiyle sudaki ağır metallerin tespiti, ancak yeterli teknik ekipmanı olan laboratuvarlarda yapılabilmektedir. Sayın başkanın gözle böyle bir tespiti yapabilmesi gerçekten ilginçtir. UOSB Atık Su Arıtma Tesisi deşarj suyunda, ağır metal kesinlikle yoktur. Olması da beklenemez, çünkü tekstil ağırlıklı bir OSB olup ham atık suyu bile eser miktarda ağır metal ihtiva eder.”

UOSB Atık Su Arıtma Tesisi'nin, kurulduğu günden itibaren arıza halleri hariç haftada 7 gün 24 saat çalıştırıldığı, Uşak'ta ilk olarak deşarj izin belgesini almaya hak kazananın, ayrıca Gediz havzasında en sık denetlenen ve en problemsiz arıtma tesislerinden biri olduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Bu tarz yanıltıcı beyanatlar, UOSB yönetimi ve atık su arıtma tesisinin yönetmelik standartlarında su deşarj etmesi için maddi manevi hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan tüm sanayicilerimizin emeğine haksızlıktır.”

Reklam
Reklam

Tesisin herkesin ziyaretine açık olduğu, Kent Konseyi'nin istedikleri zaman habersiz olarak çıkış suyundan numune alarak akredite bir laboratuvarda tahlil ettirip sonuçlarını kamuoyu açıklayabileceği de belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: