Uşak Sağlık Müdürü Ünal: "Kronik solunum yolu hastalıkları nedeniyle ölümler artıyor"

Uşak Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal, dünyada kronik solunum yolu hastalıkları nedeniyle ölümlerin arttığını söyledi.

Uşak Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal, dünyada kronik solunum yolu hastalıkları nedeniyle ölümlerin arttığını söyledi.

Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada ve Türkiye'de kronik solunum yolu hastalıkları nedeniyle ölümlerin arttığını, gelişmekte olan ülkelerde bu hastalıkların azaltılmasına yönelik çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Ünal, Dünya Sağlık Örgütü tarafından özellikle gelişmekte olan ülkelere yönelik olarak Kronik Solunum Hastalıklarına Karşı Küresel işbirliği ismiyle proje geliştirdiğini söylen Ünal şunları belirtti:

Reklam
Reklam

"Türkiye, GARD Projesi kapsamında 'Türkiye Kronik Havayolu Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Programı hazırladı. Bu program solunum yolu hastalıklarına bağlı ölümlerin ve beraberinde getirdiği ekonomik yükün azaltılmasın hedeflenmektedir. Bu hedeflere ulaşabilmek için her ilde kurullar oluşturuldu. Uşak'ta da Uşak Belediyesi, İl Müftülüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Eczacılar Odası, Türk Toraks Derneği temsilcilerinin katılımlarıyla bir kurul oluşturuldu. Bu kurul hava kirliliğinin önlenmesi ile ilgili tedbirler alınmasına yönelik çalışmalar yapacak."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: