Uşak Üniversitesi İle Uosb Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Uşak Üniversitesi ile Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) arasında “Üniversite Sanayi işbirliğini” geliştirmek amacıyla protokol imzalandı.Uşak...

Uşak Üniversitesi ile Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) arasında “Üniversite Sanayi işbirliğini” geliştirmek amacıyla protokol imzalandı.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr, Sait Çelik ile Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi arasında imzalanan protokol gereği Tekstil Mühendisliği son sınıf öğrencileri haftada bir gün işletmelerde uygulamalı ders imkanı bulacak. İmzalanan işbirliği protokolünün iki sömestr dönemini kapsadığı öğrenilirken protokol sayesinde öğrenciler iş hayatı hakkında tecrübe kazanacak. Üniversite olarak sanayi ile işbirliği içinde olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, daha önce de Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde benzer bir işbirliği protokolü imzaladıklarını hatırlattı. UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım ise imzaladıkları protokolün işletmeler için de yararlı olacağına inandıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Üniversite sanayi işbirliğinin yıllardır konuşulduğunu ancak bir türlü somut adımlar atılamadığını ifade eden Prof. Dr. Sait Çelik, üniversite -sanayi işbirliğinin ülke ekonomisine de katkı sunacağını belirtti. Üniversite olarak kente faydalı olmak istediklerini de belirten Rektör Çelik, “Üniversite-sanayi işbirliği ilimizde yıllardır konuşuluyor. Ama hiçbir zaman somut adımlar atılamamıştı. İlk defa bizim dönemimizde imzalanan protokollerle işbirliği konusunda somut adımlar atıldı. İlk adımı Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde deri sektörü ile attık. Bugün de tekstil organize ile bir protokol imzalıyoruz. Buna göre Tekstil Mühendisliği son sınıf öğrencilerimiz haftada bir gün işletmelerde3 uygulamalı eğitim alacak. Program kapsamında yer alan öğrenciler, uygulamalı dersten sınava da tabi tutulacaklar. Öğrencinin not ortalamasına da etki edecek bu programın kontrol ve denetim mekanizması, üniversitemizde olacak” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: