Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çelik: "TEKMER Yenilikçi Fikirlerin Üretime Dönüşmesine Katkı Sağlayacak"

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Teknoloji Merkezi'nin (TEKMER) sanayi kuruluşlarına yönelik teknoloji geliştireceğini söyledi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Teknoloji Merkezi'nin (TEKMER) sanayi kuruluşlarına yönelik teknoloji geliştireceğini söyledi.

Uşak Üniversitesi'nde, "Teknoloji Merkezi'nin (TEKMER) İşlev ve Katkıları" konulu konferans yapıldı.

Bir Eylül Yerleşkesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi'nde yapılan konferansın açılışında konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, üniversitelerin temel görevinin eğitim öğretim vermenin yanında araştırma geliştirme faaliyetleri yapmak olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Çelik, Uşak Üniversitesi bünyesinde, KOSGEB ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) işbirliği ile kurulan TEKMER'in sanayi tesislerine yönelik tekneloji geliştireceğini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Çelik şunları söyledi:

"Bizler sanayi-üniversite işbirliğinin artmasını istiyoruz. Öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve müteşebbisler bu işbirliğinden yararlanarak yenilikçi projeler üreteceklerdir. Her yeni gün yeni süreçlerin, yeni ürünlerin ve yeni tasarımların ortaya çıktığını görüyoruz. Bu bağlamda TEKMER yenilikçi fikirleri olan girişimcilerimize destek olacaktır."

UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet ise KOBİ'lerin rekabet gücünü artırmaları için araştırma ve geliştirme faaliyetlerine önem vermesi gerektiğinin altını çizerek TEKMER'in üniversiteler ile KOBİ'leri bir araya getirerek Ar-Ge faaliyetlerine destek olduğunu söyledi.

KOSGEB Uşak Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Özgür Armaneri'nin konuşmacı olarak katıldığı konferansta TEKMER'in faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: