Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çelik: "Uşak Üniversitesi'nde Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi Açılacak"

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nin açılacağını bildirdi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nin açılacağını bildirdi.

Prof. Dr. Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) Uşak Üniversitesi'nde Mimarlık ve Tasarım Fakültesi açılması yönündeki teklifi kabul ettiğini belirtti.

Bakanlar Kurulu onayının ardından fakülteye öğrenci alınacağını ifade eden Prof. Dr. Çelik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nin açılmasıyla Uşak Üniversitesi'ndeki fakülte sayısının 10'a çıkacağını bildirdi.

Mimarlık ve tasarım dallarının dünyanın en eski uğraş alanlarından olduğunu, Uşak Üniversitesi'nin gelişmesinde açılacak olan fakültenin çok önemli olacağını belirten Rektör Prof. Dr. Çelik, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"YÖK teklifimizi uygun buldu. Uşak Üniversitesi'nde Mimarlık ve Tasarım Fakültesi açılacak. Teknik ve akademik alt yapı çalışmalarımız sürüyor. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nde, Mimarlık Bölümü, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ile Şehir ve Bölge Planlama Bölümü yer alacak. Özellikle son yıllarda ülkemizde gerçekleşen kentsel dönüşüm mimarlık mesleğinin önemini artırmıştır. Kentsel gelişmenin toplumsal ekonomik ve mekansal olarak yeniden ele alındığı ve kentteki sorunlu alanların sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi için uygulanan kentsel dönüşüm projelerinde görev yapacak mimarlar ülkemizin geleceği için önemlidir. Uşak Üniversitesi olarak, insan ve topluma önem ve öncelik veren, mesleki sorumluluğu olan mimarlar ile şehir ve bölge planlamacıları yetiştirmeyi hedefliyoruz."

Muhabir: Soner Kılınç / Zeynep Hoşgörür

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: