Uşak Üniversitesi'nde Ekonometri Bölümü Açılacak

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde Ekonometri Bölümü'nün açılacağını bildirdi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde Ekonometri Bölümü'nün açılacağını bildirdi.

Rektör Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, YÖK Genel Kurulu'nun Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde Ekonometri Bölümü açılması yönündeki teklifi kabul ettiğini belirtti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde halen İktisat, İşletme, Maliye ve Kamu Yönetimi Bölümleri'nin olduğunu yeni açılacak Ekonometri Bölümü ile bölüm sayısının 5'e yükseleceğini kaydeden Çelik, şu bilgileri verdi:

Reklam
Reklam

"Ekonomi biliminin gelişimi bu alanda yetişmiş uzmanlara ihtiyacı arttırmaktadır. Uşak Üniversitesi olarak ihtiyaca yönelik bölüm ve programlar açıyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu gelişim de dikkate alındığında üniversitemizde açmış olduğumuz Ekonometri Bölümü çok önemli. Bu bölümü seçen öğrencilerimiz her türlü ekonomik gelişimi analiz edebilen, iktisadi modeller geliştirebilen, iktisadi problemlere çözüm üretebilen ayrıca aldıkları eğitim sonucu matematiği, iktisadı ve istatistiği çok iyi bilen uzmanlar olacaktır. Ekonometrist olarak mezun olan öğrencilerimiz kamu kurumlarında, bankacılık sektöründe, araştırma şirketlerinde, işletmelerin araştırma-planlama bölümlerinde, borsada çalışabilecekler."

Muhabir: Soner Kılınç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: