Uşak Üniversitesi'nde Gıda Ve Çevremühendisliği Bölümleri Açılıyor

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Mühendislik Fakültesi bünyesinde gıda ve çevre mühendisliği bölümlerinin açılacağını bildirdi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Mühendislik Fakültesi bünyesinde gıda ve çevre mühendisliği bölümlerinin açılacağını bildirdi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde Gıda Mühendisliği ile Çevre Mühendisliği bölümlerinin açılmasına yönelik teklifin Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından kabul edildiğini belirtti.

Mühendislik fakültesinin yeni açılan bölümlerle daha da güçleneceğini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Doğal kaynakların kullanımı, insan sağlığına uygun çevre koşullarının yaratılması ve gıdaların güvenilir bir şekilde üretilmesi günümüzde öne çıkan sorunlardan biri. Çevre mühendisliği ve gıda mühendisliği, bu sorunlara çözüm arayan mühendislik dallarıdır. Geleceği parlak olan bu iki bölümden mezun olan öğrencilerin iş imkanları oldukça fazla. Amacımız kaliteli eğitim vermek öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak."

Reklam
Reklam

Muhabir: Soner Kılınç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: