Uşak Üniversitesi'nde İslam Araştırmaları Uygulama Ve Araştırma Merkezi Açılacak

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, üniversite bünyesinde İslam Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi açılacağını söyledi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, üniversite bünyesinde İslam Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi açılacağını söyledi.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nın Uşak Üniversitesi bünyesinde İslam Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi açılması yönündeki teklifi uygun gördüğünü belirtti.

Üniversite bünyesinde halen 11 araştırma ve uygulama merkezi bulunduğunu, yeni açılacak İslam Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile uygulama ve araştırma merkezi sayısının 12'ye yükseleceğini ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"İslam medeniyeti birlikte yaşamayı, ortak değerlere sahip olmayı amaçlar. Medeniyetler arası diyalog, hoşgörü ve işbirliğini geliştirmek için üniversitelerin çalışmaları gerekir. Uşak Üniversitesi, İslam Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile hem medeniyetler arası diyaloğa katkı sunacağız hem de İslam medeniyeti üzerine araştırma ve geliştirme projeleri yapacağız. Amacımız, İslam tarihi ve kültürü hakkında uygulamalı araştırmalar yapmak, İslam medeniyetini tanıtmak ve öğretmektir. Uşak Üniversitesi İslam Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde ortak projeler üretecek. Merkez sayesinde ulusal ve uluslararası alanda kültürel ve sanatsal çalışmalar yapılacak."

Muhabir: Soner Kılınç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: