Uşak Üniversitesi’nde Spor Bilimleri Fakültesi Açılıyor

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Spor Bilimleri Fakültesi açmak için yaptıkları teklifin Yükseköğretim...

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Spor Bilimleri Fakültesi açmak için yaptıkları teklifin Yükseköğretim Genel Kurulu’nca uygun görüldüğünü söyledi. Önümüzdeki eğitim öğretim sezonundan itibaren fakültenin hizmete açılacağını da belirten Çelik, “Fakülte ilimizdeki takım ve bireysel sporların gelişmesine katkı sağlayacak” dedi.

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Spor Bilimleri Fakültesi’nin açılmasıyla üniversitedeki fakülte sayısının dokuza yükseleceğini ifade ederek “Uşak Üniversitesi büyümeye devam edecek” dedi. Spor Bilimleri Fakültesi’nin yörede sporun gelişmesine ciddi katkı sağlayacağını söyleyen Prof. Dr. Sait Çelik: “ YÖK, Spor Bilimleri Fakültesi açma teklifimizi onayladı. Bugün itibariyle fakülte sayımız dokuza yükseldi. Uşak Üniversitesi emin adımlarla ilerliyor. Göreve geldiğimiz andan itibaren ihtiyaç duyulan bölüm ve programlar açmak için çalışıyoruz. Ne mutlu bize ki çalışmalarımız sonuç veriyor” dedi.

Reklam
Reklam

Spor Bilimleri Fakültesi’nde verilen eğitimle sporun bilimsel temelleri ile ilgili detaylı bilgilerin öğrencilere aktarılacağını ve sporun sosyal yönünün ele alınacağı dersler verileceğini söyleyen Prof. Dr. Sait Çelik “ Kapalı Spor Salonu Kompleksimiz önümüzdeki eğitim öğretim yılında hizmete açılacak. Spor Bilimleri Fakültesi’nde eğitim görecek öğrencilerimiz için gerekli olan akademik kadromuz hazır. Spor artık ekonomik getirisi yüksek bir sektöre dönüştü. Sporcusundan antrenörüne, yöneticisinden eğitimcisine kadar, pek çok kişiye istihdam sağlayan bir sektör olan spor, giderek önem kazanıyor” dedi.

Sporun şehrin tanıtımına büyük katkı sağladığını da değinen Prof. Dr. Sait Çelik, “Spor Bilimleri Fakültesi Uşak’ta sporun gelişmesine katkı sağlayacak. Gençlerimiz ve kulüplerimiz Spor Bilimleri Fakültesi’nden önemli ölçüde yararlanılabilecek. Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden Basket takımımız var. Üniversiteler arası 1. Ligde mücadele eden futbol takımımız var. Bu takımlarımıza katkı sağlayacak. Uşak’ta bireysel ve takım sporlarının gelişimi içinde sporcu yetiştirme merkezi haline geleceğiz. Ayrıca; Spor Bilimleri Fakültesi ilimiz için sosyo-ekonomik ve kültürel anlamda ciddi bir kazanım sağlayacak” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: