Uşak Üniversitesi’nde “yeşil Ekonomi Araştırma Ve Uygulama Merkezi” Açılıyor

Uşak Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde “Yeşil Ekonomi Araştırma Ve Uygulama Merkezi” kurulması, Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından...

Uşak Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde “Yeşil Ekonomi Araştırma Ve Uygulama Merkezi” kurulması, Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından kabul edildi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, “Yeşil Ekonomi Araştırma Ve Uygulama Merkezi’nin” üniversiteye önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Enerji verimliliği, sürdürülebilir kalkınma ve uluslar arası rekabet gibi konularda merkezin çalışmalar yağacağını belirten Rektör Çelik, “Bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma çalışmalarını yürütecek merkezin yerel, ulusal ve uluslararası ölçekte enerji verimliliği alanında önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Merkezin açılması için yaptıkları teklifin YÖK tarafından kabul edilmesinin kendilerini sevindirdiğini de belirten Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, “ülkemizde, büyümek için sanayileşmeye, sanayileşme için ucuz, temiz ve kesintisiz enerjiye, enerji için ise finans, teknoloji ve insan kaynağına ihtiyaç var. 21. yüzyıla yön veren “Düşük karbon ekonomisi” veya “yeşil ekonomi” diyebileceğimiz yeni olguyu enerji politikalarımızın temeline oturtmak zorunluluğu mevcuttur. Enerji verimliliği, sürdürülebilir kalkınmanın ve rekabetçiliğin en önemli bileşenidir. Dünyanın ekolojik kapasitesi düşünüldüğünde enerji verimliliğinin artırılması şarttır” dedi.

Misyonu yeni, yenilenebilir ve temiz enerji sektöründe yeşil ekonomi çerçevesinde teknolojik ve özgün projeler geliştirmek olan “Yeşil Ekonomi Araştırma Ve Uygulama Merkezi” sayesinde, proje gerçekleştirecek kamu, özel sektör, sanayici, sivil toplum kuruluşları ve diğer üniversiteleri bir araya getireceklerini de iddia eden Prof. Dr. Sait Çelik, “Yeşil Ekonomi alanında bir platform oluşturacağız. Konuyla ilgili projelerin fikir, tasarım, üretim, pazarlanma ve yaygınlaştırma gibi tüm aşamalarında destekleyici görevler üstleneceğiz. Danışmanlık hizmeti vererek, enerji verimliliği konusunda toplumun tüm kesimlerine yönelik bilgilendirici eğitim, kurs, seminer, kongre, sempozyum ve konferanslar düzenleyeceğiz. Bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma çalışmalarını yürütecek olan merkezin yerel, ulusal ve uluslararası ölçekte enerji verimliliği alanında önemli katkılar yapabileceğine, düşük karbon ekonomisine geçiş sürecinde, ulusal çapta bu süreci destekleyecek öncü kurumlardan biri olacağına inanıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: