Uşak Üniversitesi’ne Bu Yıl 3 Bin 500 Öğrenci Kayıt Yaptırdı

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve ek yerleştirmeler sonucunda 3 bin 500 öğrenci Uşak Üniversitesi’ne kayıt...

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve ek yerleştirmeler sonucunda 3 bin 500 öğrenci Uşak Üniversitesi’ne kayıt yaptırdı.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Uşak Üniversitesi’nde her geçen yıl öğrenci sayısının artığına dikkat çekerek açılan her yeni bölüm ve program ile tercih edilen bir üniversite olacaklarını belirtti. Öğrenci odaklı bir üniversite olarak çalıştıklarını söyleyen Prof. Dr. Sait Çelik, “ Üniversitemize 2012-2013 eğitim öğretim yılında 3 bin 500 öğrenci kayıt yaptırdı. Farklı ülkelerden 56 yabancı uyruklu öğrenci ise bu yıl Uşak Üniversitesi’nde eğitim görecek. Toplam öğrenci sayımız yeni kayıtlar ile beraber 12 bin 630’a yükseldi. Her geçen yıl artan öğrenci sayımızla bölgenin ve ülkemizin hızla büyüyen üniversitesi olma yolunda ilerliyoruz. Artan akademik ve idari kadromuzla, gelişen fiziki yapımızla öğrencilerimizin ihtiyaçlarını gözeterek çalışıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Bu yıl açılan Rehberlik ve Psikolojik Geleneksel El Sanatları, Lojistik I. ve II. Öğretim, Bilgisayar Programcılığı gibi 15 ayrı bölüme ilk defa öğrenci kabul ettiklerini belirten Prof. Dr. Sait Çelik “ Hedefimiz geleceği olan ve tercih edilen bölüm ve programlar açmak. 2013- 2014 Eğitim Öğretim yılında da İletişim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ile Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Adalet Meslek Yüksekokulu’na öğrenci almayı hedefliyoruz” dedi.

Fen Edebiyat Fakültelerinde Kimya, Biyoloji, Matematik ve Fizik bölümlerinin kontenjanlarının Türkiye genelinde boş kaldığını ifade eden Rektör Çelik, “Fen Edebiyat Fakülteleri temel bilimlerin öğretildiği fakültelerdir. Bu temel bilimler bölümlerinde çok iyi yetişmiş, proje yapabilen, uluslar arası görünürlülüğü olan hocalar var. Fen Edebiyat Fakültelerine pedagojik formasyon hakkı yeniden verilerek bu sorunun çözüleceğine inanıyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: