Uşak yemekleri, tarihi evde tanıtılacak -Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Barlas: "Yöresel tatlarımızı tarihi mekanda tanıtacağız"

Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Şeref Barlas, Uşak Yemekleri'nin tanıtımı için tarihi bir Uşak Evi'nde yöresel yemeklerin tanıtımı ve

Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Şeref Barlas, Uşak Yemekleri'nin tanıtımı için tarihi bir Uşak Evi'nde yöresel yemeklerin tanıtımı ve satışının yapılacağını söyledi.

Barlas, gazetecilere yaptığı açıklamada, Uşak Yemekleri'nin tanıtımı için hazırladıkları proje hakkında bilgi verdi. Uşak ve yöresinin zengin bir yemek kültürüne sahip olduğunu ancak yöresel tatların gençler tarafından fazla tanınmadığını belirten Barlas, "İlimizin yöresel tatlarını ortaya çıkarmak ve bu tatları gençlerimize tanıtmak istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Hazırlayacakları proje ile yöresel yemekleri tarihi bir mekanda müşterilere servis etmeyi planladıklarını ifade eden Barlas, şunları kaydetti:

"Projemizi hazırlayıp Zafer Kalkınma Ajansı'na (ZEKA) sunacağız. ZEKA'nın böyle güzel bir projeye maddi destek sağlayacağını umut ediyoruz. Bu yıl ilk defa tarhana şenliği düzenlemeyi istiyoruz. Geçen yıl düzenlediğimiz toprak kapta yemek yarışması büyük ilgi gördü. Bu etkinlikte yöremize has yaklaşık 125 çeşit yemek beğeniye sunuldu. Tarhana şenliğinde de tarhananın her çeşit yemeğini beğeniye sunacağız. Bizim asıl projemiz tarihi bir binada yöresel ev yemeklerini misafirlerimize ve Uşaklı'lara sunmaktır. Kent merkezimizde yaklaşık 200 adet tarihi yapı var. Bu yapılardan bir tanesinin restore edilerek odamıza tahsis edilmesini isteyeceğiz. Bu mekan yöresel yemeklerin servis edildiği bir lokantaya dönüştürülecek. Burada sadece yöresel yemekler pişirilip müşterilerin beğenisine sunulacak. Projedeki amacımız para kazanmak değil, yöresel tatlarımızı tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır. Kentimizin önde gelenlerinden destek istiyoruz. Oda olarak bizim bir tarihi Uşak evini restore etme imkanımız yok. Bütçemiz buna uygun değil. Biz bu konuda yetkililerden destek istiyoruz. Bu destek bize verilirse hem yöresel tatlarımızı beğeniye sunmuş olacağız hem de tarihi bir yapının yeniden kazanılmasını sağlamış olacağız. Belediye ve Valiliğin bu konuda bize destek olmasını arzu ediyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: