Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği görevine başladığı 2 Kasım 2012 tarihinden yana Uşak ilinde sağlıkta hizmet kalitesini ve sağlığa her şekilde rahat ulaşılabilme ilkesini güçlendirmek için çalışmalarına hızla devam ediyor.
Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Yalçın Atlı, yaptığı açıklamada; “Bu bağlamda yine Uşak Devlet Hastanesinde bir ilk olarak yeni ve çok önemli bir yan dal branşımız kanser teşhis ve tedavi uzmanı göreve başlamıştır. Artık Uşak ilinde kanser hastaları teşhis ve tedavisi yapılacak ve il dışına gitmek zorunda kalmayacaklardır. Tıbbi Hizmetler Başkanlığı olarak yeni göreve başlayan uzmanımız ile görüşülmüş ve her türlü destek konusunda söz verilmiştir” dedi.
Yeni göreve başlayan Uzman Doktor Ahmet Dirican’da, “Tıbbi Onkoloji kanser tanısı almış hastalar ile ilgilenmektedir. Kanser ise kötü karakterdeki urların anormal bir şekilde çoğalmasına verilen genel bir addır. Kanser cerrahi, kemoterapi ve radyoterapiden (ışın tedavisi) oluşan bir çok bölümün birlikte yürüttüğü ortak çalışmayla tedavi edilmektedir. Tıbbi onkoloji bu tedavilerin kemoterapi kısmıyla ilgilenmektedir. Kemoterapi ise damar yoluyla veya ağızdan hap şeklinde verilebilen ve kanserli hücrelerin ölmesine neden olan ilaç olarak özetlenebilir. Tıbbi Onkoloji olarak 03 Haziran 2013 tarihinden itibaren Uşak Devlet Hastanesinde aktif göreve başlamış bulunmaktayım. Daha önce çevre illerde önerilen kemoterapi tedavileri servisimizde sadece uygulanmaktaydı. Hastanemizde tıbbı onkoloji olarak hizmet vermeye başladığımız günden itibaren yeni tanı konulmuş, daha önce tedavi almamış hastalarında başka bir onkoloji merkezine gitmeden kemoterapi tedavi planları yapılıp uygulanmaya başlanmıştır. Daha önce tedavisi başlanan hastalarında tedavileri devir alınmaya başlanmıştır. Hastalarımızın takibinin daha iyi yapılabilmesi için hastalarımıza dosya açılmaya ve ayrıca randevu takip kartları da verilmeye başlanmıştır. Böylece hastalarımızın daha düzenli ve sağlıklı takibi yapılmaya başlanmış ve randevuları da ayarlanarak gelip gidişlerdeki karmaşıklıklarda giderilmiştir .Üç haftadadır hizmet vermeye başlayan onkoloji kliniğimiz yoğun ilgi görmeye başlamış ve günlük kemoterapi alan hasta sayımız ortalama on hastaya ulaşmıştır. Hastanemizde onkoloji hastalarına poliklinikte ve günü birlik kemoterapi uygulama servisi olmak üzere iki birimde hizmet vermekteyiz. Kemoterapi servisinde beş hemşiremiz ile birlikte hastalarımıza oldukça konforlu ve güvenli bir şekilde hizmet vermekteyiz. İlgilendiğimiz kanser çeşitleri arasında başta meme , kalın barsak (kolon ve rektum) , prostat, karaciğer, akciğer ve mide kanseri olmak üzere tüm kanser çeşitleri yer almaktadır. Bugün için hastanemizde hematoloji uzmanlarının alanına giren kan ve lenf kanserleri için tedavi planı yapılmamaktadır. Ancak bu hastalarımızın da daha önce olduğu gibi almış olduğu kemoterapi tedavi uygulamaları denetimimizde devam edilmektedir. Yine merkezimizde radyasyon onkoloji birimi (ışın tedavisi) bulunmadığı için ışın tedavisi uygulaması yapılmamaktadır. Hedefimiz bölgesinde tek olan tam donanımlı onkoloji merkezi haline gelmektir” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz