Uşak'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlamaları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurt genelinde olduğu gibi Uşak'ta da düzenlenen törenlerle...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurt genelinde olduğu gibi Uşak'ta da düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.Sabah saatlerinde Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan törenler Bir Eylül Stadyumu'ndaki gösterilerle devam etti.

Stadyumda gerçekleştirilen gösterilere halk yoğun ilgi gösterdi. Bir Eylül Stadyumu'ndaki gösteriler Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve Garnizon Komutanı İsmail Özcan'ın törene katılan öğrenciler ile halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Törene; Vali Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Garnizon Komutanı İsmail Özcan, Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini meşale kabul edip elden ele, gönülden gönüle, kuşaktan kuşağa taşımakta kararlıyız. Milletçe El ele gönül gönüle nice 92 yıllara ulaşmayı temenni ediyoruz. Tarihin hiçbir döneminde esarete boyun eğmeyen milletimiz Atatürk'ün önderliğinde istiklal mücadelesini zaferle sonuçlandırmıştır. Atatürk'ün inkılapları doğrultusunda hareket etmekle ve çok çalışmakla çağdaş uygarlık düzeyine çıkabiliriz. Ülkemizin bütünlüğü üzerine oynanan oyunlar dün olduğu gibi bugünde vardır. Ancak toplumumuzun ortak değerleri bu oyunları her zaman boşa çıkarmıştır. Ortak değerlerimiz gelecekte de var olmaya devam edecektir. Vatanımız birdir, bayrağımız birdir. Tarihimiz, marşımız, kültürel değerlerimiz birdir. Bütün bunlar birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmektedir. Bugün çocuklarımıza 23 Nisan bilincini ve coşkusunu aşılamak zorundayız. Kendilerine emanet edilen değerlerin büyüklüğünü anlatmalıyız. Çünkü Cumhuriyetimizin temel değerlerine ve milletimizin bütünlüğüne yönelik saldırılar bugün olduğu gibi yarın da devam edecektir. Devletimiz çocuklarımızın iyi eğitim alması için teknolojik yenilikleri ve her türlü imkanı sunma gayreti içindedir. Yavrularımız bu imkanları iyi değerlendirip Atatürk'ün açtığı yolda emin adımlarla ilerleyecektir. Bizler de çocuklarımızın büyük hedefler belirlemesini istiyoruz. Çünkü onlar büyük bir devletin evlatlarıdır. Çocuklarımızın hedefleri büyüdükçe elde edilen başarılar artacak ve ülkemiz de o denli gelişecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Tören açılış konuşmalarının ardından şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye g,iren öğrencilerin ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Ardından kutlamalar, resmi geçiş töreni ve öğrencilerin gösterileriyle sona erdi. Vali Özdemir Çakacak, tören sonunda kutlamalarda görev alan öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: