Uşak'ta 24 Derslikli İmam Hatip Lisesi İnşa Edilecek

Uşak İmam Hatip Lisesi Yapma ve Yaşatma Vakfı tarafından inşa edilecek 24 derslikli İmam Hatip...

Uşak İmam Hatip Lisesi Yapma ve Yaşatma Vakfı tarafından inşa edilecek 24 derslikli İmam Hatip Lisesi binası için protokol imzalandı. Yaklaşık 2 milyon 500 bin TL'ye mal olması beklenen okul 2 yılda bitirilecek.

24 Derslikli okul binası için hazırlanan protokol Valilik toplantı salonunda Vali Özdemir Çakacak, Uşak İmam Hatip Lisesi Yapma ve Yaşatma Vakfı ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut tarafından imzalandı. Kemal Öz Mahallesi'nde 9 bin 620 metrekarelik alan üzerinde inşa edilecek 24 derslikli okul yaklaşık 2 milyon 500 bin TL'ye mal olacak ve 2 yılda tamamlanacak.

Reklam
Reklam

Törende konuşan Vali Özdemir Çakacak, Uşaklı hayırseverlerin eğitime olan katkısının kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, "Hayırseverlerimiz derslik inşasında devletle yarışıyor. Hayırseverlerimizin bu desteği bizi mutlu ediyor. Uşak eğitimde Türkiye'nin en önemli kentlerden biri haline geldi. Uşak olarak eğitimdeki çıtamızı yükseltmeyi hedefliyoruz. Hükümetimiz eğitim sistemindeki yeni düzenlemeyle zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkardı. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda derslik ihtiyacı artacaktır. Bu anlamda da eğitime desteği teşvik etmemiz gerekiyor.Bugün imzaladığımız bu protokolle Kemal Öz Mahallesi'nde bir İmam Hatip Lisesi yapılacak. Yaklaşık 2 yılda tamamlanması planlanan binanın arsasını Milli Eğitim Müdürlüğümüz vakfa tahsis etti. Kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: