Uşak’ta Acil Tıp Teknisyenlerine Çilyad Eğitimi

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü, il genelindeki 112 birimleri ile hastane acil servislerinde görevli...

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü, il genelindeki 112 birimleri ile hastane acil servislerinde görevli 24 acil tıp teknisyenine (ATT) yönelik ‘Çocuklarda İleri Yaşam Desteği’ (ÇİLYAD) eğitimi başlattı. 4 gün sürecek eğitimler sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda başlayan ve 4 gün sürecek eğimler uzman hekimlerce verilecek. İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal, Çocuklarda İleri Yaşam Desteği (ÇİLYAD) kurslarının bebek ve çocuk ölümleri ile önlenebilir sakatlıkları azaltmak amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Reklam
Reklam

İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal, acil tıp teknisyenlerine verilecek eğitimlerin önemli ve gerekli olduğunu ifade ederek, 2011 yılında 112 Acil olarak 16 bin 329 hasta taşıdıklarını söyledi. “Kurtarılan Her Çocuk Yaşatılan Bir Umuttur” sloganı ile başlatılan ÇİLYAD eğitimlerinin diğer illerde de uygulandığını belirten Alper Cem Ünal, eğitimleri Manisa 112 ekibiyle koordineli verdiklerini söyledi. 24 acil tıp teknisyenine eğitimleri Manisa 112 ekibinden uzmanın vereceğini de belirten Alper Cem Ünal, “Bu eğitimlerle personelimizin vakalardaki pratiklerini geliştirmek ve tıp dünyasındaki güncel bilgileri aktarmayı hedefliyoruz. 2011 yılında 112 ekiplerimizi toplam 16 bin 329 vakaya bakmıştır. Çocukların vaka yerinden alınıp hastaneye ulaştırılıncaya kadar geçen süre hayati bir zaman aralığıdır. Bizler burada arkadaşlarımıza en kritik anlarda yapılacak müdahaleleri uygulamalı olarak gösterip özellikle eğitim konumuz olan Çocuklarda İleri Yaşam Desteği’nde (ÇİLYAD) pratik yapmalarına da olanak sağlamış olacağız. ÇİLYAD, 112 Acil birimlerine verdiğimiz en detaylı ve en zor eğitimlerden birisidir. 4 gün sürecek eğitimler sonunda eğitim alan 24 personelimize sertifika vereceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: