Uşak'ta Bu Yaz 20 Ayrı Yangında 165 Hektar Ormanlık Alan Kül Oldu

Uşak’ta son günlerde hemen her gün çıkan orman yangınları nedeniyle yaklaşık 75 hektarlık ormanlık alan...

Uşak’ta son günlerde hemen her gün çıkan orman yangınları nedeniyle yaklaşık 75 hektarlık ormanlık alan kül oldu. Yaz başından beri çıkan yangınlarda ise yaklaşık 165 hektar orman yandı. Orman İşletme Müdürü Mehmet Çelik, yangınların çıkmasında herhangi bir kasıt bulunmadığını ifade belirterek vatandaşlara duyarlı olmaya çağırdı.

Uşak il genelinde son günlerde art arda çıkan orman yangınları büyük çapta hasara neden oldu. Geçtiğimiz Perşembe gününden buyana hemen her gün bir orman yangını meydana geliyor. Bu sezon son yılların orman yangını açısından en kötü yılını geçiren Uşak, çıkan yangınlarla şuana kadar yaklaşık 165 hektarlık ormanını kaybetti. Uşak’ta bu sezon ilk büyük yangın Banaz ilçesine bağlı Dümenler Köyü Ayalan Mevkiinde Temmuz ayında çıktı ve yaklaşık 70 hektar ormanlık alan yandı. Bu yangının ardından Ağustos ayında Eşme ilçesinde çıkan yangınlarda da yaklaşık 20 hektar akan zarar gördü. Ramazan bayramı’nın 3. günü ise Aktaş köyü yakınlarında çıkan yangında 15 hektar alan yandı. Son günlerde ard arda çıkan yangınlarda da Uşak’ın orman alanları ciddi anlamda zarar gördü. Son günlerdeki yangınların ilki Banaz ilçesine bağlı Küçükler Köyü yakınlarında çıktı ve ekiplerinin zamanında müdahalesi ile yangın kısa sürede söndürüldü ve yaklaşık bir dönüm ağaçlandırma sahası zarar gördü. Geçtiğimiz Cuma günü ise merkez ilçeye bağlı Eğlence köyü yakınlarında iki çocuğun ateşle oynaması sonucu çıkan yangında 25 hektar alan kül oldu. Cumartesi günü ise Banaz ilçesine bağlı Derbent köyü yakınlarında çıkan yangında yaklaşık 15 hektar kızılçam kül oldu. Dün de merkez ilçeye bağlı Bağbaşı köyü yakınlarında çıkan yangında 20 hektarlık orman yandı.

Reklam
Reklam

“HASSAS BİR DÖNEMDEYİZ”

Uşak Orman İşletme Müdürü Mehmet Çelik, çıkan yangınların hiç birinde kasıt olmadığını mevsim şartları nedeniyle en küçük bir ihmalin dahi büyük bir yangına neden olabileceğini ifade ederek vatandaşlara yangınlara karşı duyarlı olmaya davet etti. Özellikle anız, piknik ateşi ve çobanların ateş yakmaması gerektiğini söyleyen Mehmet Çelik, “ Bu yıl Ağustos ayında bölgemiz hiç yağış almadı. Bu da ormanlık alanlarda kırağı ve nem oranını çok düşürdü. Bu yıl yangınların çok olmasının asıl nedeni budur. Bu hassas durum en küçük bir ihmali bile kaldırmıyor. Yöremiz şuanda nem oranı çok düşük olduğu için sahil bölgelerinden daha hassas durumda. Bizler Ağustos ayının başından beri ciddi bir mücadele yürütüyoruz. Halkımızın da bize destek olmasını, ormanlık alanlarda anız ve piknik ateşi yakmamasını istiyoruz. Bu hassas dönem yaklaşık bir ay daha devam edecek. Bu sezon şuana kadar 2 ayrı yangın çıktı. Bu yangınlarda yaklaşık 120 hektar ormanlık alan zarar gördü. Bazı bölgelerdeki makilik yangınlarını da ekleyince zarar gören alan 165 hektara yaklaşıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: